perjantai 15. tammikuuta 2016

Pirkka Mango-Passiojäätelö

Pirkka on tuonut markkinoille kolme uutta maidotonta, puolen litran jäätelöä. Makuina ovat sitruuna, mustaherukka ja mango-passio. Kiva, että makuina on vähän jotain erilaista kuin vanilja, mansikka ja suklaa. Kaikki maut sopivat vegaaneille, hienoa että tällaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja on kehitetty. Jäätelöt ovat myös mukavan keveitä,  moniin muihin vaihtoehtoihin verrattuna: 100 g:ssa mango-passiojäätelöä on 15 g sokeria ja 206 kcal. Eniten kuitenkin ilahdun siitä, että jäätelöt on valmistettu Suomessa. Nykyään todella monet Pirkka-tuotteet kun valmistetaan ulkomailla.

Haluaisin kovasti tämän maistuvan hyvältä, mutta pelkään, että se on jo liikaa vaadittu. Maun valinta ei ole helppoa, arvon pitkään sitruunan ja mango-passion välillä. En oikein pidä passiohedelmästä, mutta silti päädyn siihen.

Maidoton kookosrasvapohjainen mangojäätelö passiohedelmäkastikkeella.

Jäätelöä: 5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 4,39 € K-Supermarket.
Testitilanne: Pääsen ensimmäistä kertaa kolaamaan lunta oman asuntoni edestä. Innostun niin, että teen samalla kolmen naapurinkin lumityöt. Nyt on hyvä palkita itsensä jäätelöllä.

 Tuomio: Terveellistä ja aurinkoista.

  • Aika iloisen väristä. Vielä keltaisempaa, mitä kuvassa näyttää.
  • Pehmeää. Ei kuitenkaan sula kupissa vetiseksi, vaan koostumus pysyy ihan ok:na.
  • Tuoksuukin jonkin verran, ainakin mangolle.
  • Makua löytyy myös. En kuitenkaan viimeisen päälle pidä mausta. Liian hedelmäistä ja kirpeää.
  • Passiohedelmäkastiketta on mukana vain niukasti, mikä on mielestäni plussaa.
  • Tästä tulee mieleen hedelmäsorbetti tai -smoothie.
  • Hedelmien ystävälle tai kesäpäivän raikastukseksi tämä varmaan sopii. Itse en oikein lämpene. Jos haluan terveellisen välipalan, syön banaanin, jos taas haluan herkutella, syön jotain hyvänmakuista ja epäterveellistä jäätelöä.
Arvosana: 4 (asteikolla 1 - 10)

10 kommenttia:

  1. Minua on kiinnostanut nuo uudet Pirkka jäätelöt. Koska tykkää jäätelöä enemmän sorbeteista on tämä jäätelö varmaan minun makuuni. Pitää ostaa joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä vähäsokerisuus (melkein puolet vähemmän sokrua kuin suosikissani Ben&Jerry'sissä) Hyvänmakuinen ja epäterveellinen jäätelö on vaihtoehto niille, jotka eivät ole kasvissyöjiä, mutta ainakin vegaaneille tämä jäätelö on se herkku, jota syödään silloin, kun pelkkä banaani ei maistu. :) Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho jäi lause kesken :D Siis piti sanomani, että mun mielestä vähäsokerisuus ei maistu tuossa jätskissä ollenkaan, joten se oli omana kokemuksena aika herkku.

      Poista
    2. Hyvä että maistui! :) Kauheen kiva saada vegaani-näkökulmaakin, kun itse katson asioita tukevassa sokerikoukussa olevan pullahiiren vinkkelistä. Monissa jäätelöissä on kyllä niin paljon sokeria, että hirvittää.

      Pakko vielä herkistellä: iso kiitos kommentista, niisk, se jotenkin pelasti mun illan, tuli niin sopivaan saumaan. :D Väsyneenä ja alla päin on mahtavaa saada muistutus, että ihmiset oikeasti lukee mun rakasta pikkublogia ja jaksaa vielä kommentoidakin.

      Poista
    3. Haha, ole hyvä. Osaan samaistua tuohon, koska itsekin kirjoitin muutama vuosi sitten blogia ja tiedän, miten kivaa on saada kommentteja. :) Suvi

      Poista
  3. Miksi ihmeessä et mainosta tätä missään? Minäkin löysin tänne sattumalta. Kirjoitat hauskasti ja helppolukuisesti. Ja analysoit jäätelöstä joka murusen :). Tämä on paitsi hauska ja piristävä mutta myös hyödyllinen blogi. Erityisesti pidän tarkasta ja iskevästä kirjoitustyylistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voih, kiitos, tää oli jo vähän liikaa. :) Itseäkin harmittaa kun ei tähän ehdi kummemmin panostaa (ja opiskelen sentään markkinointia!), mutta toistaiseksi mennään matalalla profiililla. Asiaan tulee toivottavasti lähiaikoina muutos. :) Onneksi huomasin kommenttisi kesken koulutehtävien, nyt jaksan pakertaa ne valmiiksi ihan hangon keksinä!

      Poista
  4. Itsekin kyllä ihan tykkäsin tuosta mango-passiojätskistä. Mustaherukka oli kuitenkin melkein vielä parempaa (tykkään kirpeydestä), sitruuna on vielä testaamatta. Kirjoittelin itsekin blogiin jätskihavainnoistani. ;)

    http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2016/05/pirkan-maidottomat-ja-vegaaniset.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että löytyy tekstiä muistakin mauista! :)

      Poista