torstai 5. tammikuuta 2017

Ingman Creamy RommirusinaIngman Creamy -perheessä on kaksi jäsentä, joita en ole vielä maistanut: Rommirusina ja Pähkinäsuklaa. Mielenkiintoisia uutuusmakuja on toki tullut markkinoille useiltakin valmistajilta, mutta käytän nyt hyväkseni vanhempieni tarjoaman jäätelöhetken Rommirusinan seurassa.

Laktoositonta romminmakuista kermajäätelöä, suklaakastiketta, rommirusinoita ja tummasuklaakiehkuroita.
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 8,5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: Jotain yli viisi euroa. Minulle ilmainen. Saa nähdä, miten verotuksen muuttuminen vaikuttaa jäätelöiden hintoihin, tulevatko yhtään alaspäin.
Testitilanne: Uudenvuodenpäivä, nautiskelemme porukalla iltapäiväkahveja. Vuoden vaihtuminen ei ole minulle mikään erityinen juhlan aihe, lähinnä rakettien pauke ärsyttää, kun tiedän sen pelottavan niin monia eläimiä. Vuoteni vaihtui siis sängyssä kirjaa lukien. Aika villiä.

Tuomio: Rusinaista.

 • Juu-uh, tuoksuu rommille. 
 • Jäätelökauha uppoaa melko vaivatta. Pakkaus on toki ollut muutaman minuutin jo pöydällä sulamassa.
 • Päällä olevat tummasuklaalastut maistuvat tosi voimakkaasti tummalle suklaalle. Lastuja ei näytä olevan hirmuista määrää, mutta ihan liian paljon niistä tulee makua.
 • Suklaakastike on yllättävän paksua. Ei hassumpaa. Vähän liian suklaista ollakseen oikein hyvänmakuista, mutta kelpaa.
 • Jäätelö on kunnon kermajäätelöä. Rommin maku on ok, ei maistu häiritsevän paljoa.
 • Rommirusinat ovat sinällään hyviä. Meheviä ja maukkaita. Niitä on vaan aivan liikaa. Pidän rusinoista, mutta minullekin näitä on liikaa. 
 • Tuoteselosteen mukaan tuotteesta on seitsemän prosenttia rommirusinoita. Siinä on ainakin kolme prosenttia liikaa.
 • Laadultaan parempaa kuin Ingmanin Rommin ja suklaan makuinen  -litrajäätelö, jossa ei ollut rommia eikä suklaata. Tässä on sentään 0,3 prosenttia rommia, mikä on ihan tarpeeksi. Rommi ja jäätelö kyllä sopivat hyvin yhteen.
 • Parhaimmillaan jälkiruokana tai kahvin seuralaisena, yhden pallon annoksena. Kaksi palloa alkaa tökkiä.
Arvosana: 6 (asteikolla 1-10)

7 kommenttia:

 1. Näin tätä kaupassa mutta vielä ei ole niin jäätelökausi että ei tullut ostettua :) sulatetaan konvehdit ensin alta pois. Mutta tämä kuulostaa kieltämättä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konvehtikausikaan ei ollut yhtään hassumpi! :) Uudet suklaa-Omarit oli oikein nam, vaikka perinteiset Omarit on kuitenkin vielä ykkösiä.

   Poista
 2. Onko vielä yhtään uutuuksia maisteltu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kysymästä mutta toistaiseksi ei oo varaa jäätelöostoksiin. :/ Jos tästä joskus rikastun, niin sitten taas...

   Poista
 3. Kaipaan NIIIIIN tätä blogia, etenkin nyt kun aihe on taas ajankohtainen.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiiiiih, olipas ihanasti sanottu! :) Toivon ihan hirmuisesti, että löydät vastaavanlaisen blogin, joka lievittäisi kaipausta. Voit kokeilla myös josko salmiakki-Kingis auttaisi. Itselläni se ainakin toimii, poistaa kaiken ahdistuksen maailmasta, koska on niin hyvää. Vaikutus vain on sen verran lyhytkestoinen, että joudun syödä niitä useita puikkoja viikossa.

   Uusi Omar-puikko sen sijaan ei auta yhtään mihinkään, samaa huttua mitä lähes kaikki Fazerin jäätelöt. Paitsi tietysti Ässä Mix -mehujää, joka on suosikkini vuodesta toiseen.

   Oikein aurinkoista jäätelökesää! :)

   Poista
 4. Omar-puikosta samaa mieltä, vähän pliisua on. Samoin laku-Puffet. Mutta toffee-Super olkoon lohduttajana tällä erää. ��

  VastaaPoista