torstai 11. syyskuuta 2014

3 Kaverin Jäätelö Mustikka & Kardemumma

Huomasin ihan sattumalta, että Vaasan molemmilla ABC-asemilla on myynnissä 3 Kaverin Jäätelöitä 1,5 dl:n pakkauksissa. Hienoa! Pääsen vihdoin maistelemaan näitä kotimaisia jäätelöitä vähän useampaakin makua. Tähän asti ongelmana on ollut se, että jäätelöitä on myyty ainoastaan puolen litran pakkauksissa, jotka maksavat noin kuusi euroa kappale. Turhan kallista lystiä.

Mustikka- ja kardemummajäätelöä.

On kyllä mielenkiintoinen makuyhdistelmä. Ei tulisi ihan heti mieleen lähteä laittamaan kardemummaa jäätelöön. Maistuukohan tämä siis mustikkapiirakalta?

Jäätelöä: 1,5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 2,95 €. Muistaakseni. Otin kyllä kassakuitin talteen, mutta minulla on paha tapa hukata kuitit saman tien.
Testitilanne: Pyöräilen ABC:lle kauniina loppukesän/syksyn sunnuntaina, ihan varta vasten jäätelöä maistelemaan. Nautin jäätelöni paikan päällä.

Tuomio: Piristävä, erilainen vaihtoehto.
  • Mustikkajäätelön väri on ihan erilainen kuin Aino Mustikassa. Sanoisin että tähän on haettu metsästä ihan oikeita marjoja, toisin kuin Aino-jäätelöön.
  • Mustikkajäätelö on selkeästi pehmeämpää kuin kardemummajäätelö. Tämä tuo mukavan kontrastin jäätelöön, kun koostumus ei ole ihan tasapaksu.
  • Pelkäsin etukäteen etten pitäisi kardemummajäätelöstä, mutta sen maku onkin sopivan mieto. Kardemumman maun erottaa jäätelöstä, mutta maku ei ole liian voimakas.
  • Koska mukana on aitoa mustikkaa, suu hieman värjääntyy syötäessä. Tämä tietysti hieman rajoittaa tilaisuuksia, joissa jäätelöä kehtaa nauttia.
  • Suosittelen. Maku on kivan raikas, ei liian makea.
  • Jos olisin road tripillä, poikkeaisin syömään jäätelön ja nauttisin sen kahvin kera. Sitten jaksaisi taas ajella.
Arvosana: 7 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti