sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Ingman Creamy Pohjolan marjat

Olen viime aikoina keskittynyt jäätelöiden tuoteselosteiden sijaan koulukirjoihin, mutta nyt on syyslukukausi purkissa ja sitähän on pakko juhlistaa jäätelöllä! Suuntaan viimeisen luennon jälkeen Minimanin jäätelöaltaille, ja perinteiseen tyyliin taivastelen jälleen kerran jäätelöiden hintoja. Valitsen Ingmanin Pohjolan marjat -jäätelön, lähinnä siksi että sen kannessa on niin herkullisen näköinen kuva. Juustokakkua ja marjoja, aika kova yhdistelmä.

Laktoositonta juustokakunmakuista kermajäätelöä, boysenmarjakastiketta, marjavalmistetta ja mansikoita. Jännä että purkin kannessa kerrotaan jäätelön sisältävän juustokakunmakuista kermajäätelöä, karhunvatukkakastiketta ja marjoja. Pakko googlata onko boysenmarja ja karhunvatukka sama asia. Ei ole, ihan. Boysenmarja on risteytysmarja, jossa on karhunvatukkaa ja vadelmaa. Kannen kuvassa on mukana karhunvatukkaa (luulisin), vadelmaa ja mansikkaa. Tämän pitkän alustuksen jälkeen en ole lainkaan varma mitä marjoja tämä jäätelö sisältää. En usko että jäätelön valmistajakaan tietää. Sen takia purkissa on mainittu kaikki mahdolliset marjat.

Jäätelöä: 8,5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 4,79 € Minimani.
Testitilanne: Kauppareissun jälkeen keitän kotona kahvit ja maistan jäätelöä. Samalla luen Me Naiset Sport -lehteä. Nykyään melkein jokaisessa naistenlehdessä joku julkkis esittelee yhden viikon kaikki ateriansa. Poikkeuksetta ateriat noudattelevat samaa kaavaa:
Aamiainen: itse valmistettu vihersmoothie, joka sisältää muun muassa lehtikaalia, avokadoa, inkivääriä, vehnänorasta ja hamppuöljyä.
Lounas: salaatti.
Välipala: kourallinen pähkinöitä.
Päivällinen: sormenpään kokoinen pala uunissa kypsennettyä lohta.
Iltapala: kolme goji-marjaa.
Kukaan ei syö enää mitään perusmarketista ostettavaa normaalia ruokaa. Me Naiset Sportissa viikon ateriansa esittelee tällä kertaa Tiktakissa laulanut Petra Gargano, ja hän on kuulkaa piristävä poikkeus! Viikon mittaan hän syö muun muassa jogurtti-mansikka-muromysliä (joka sisältää ihan julmetusti sokeria), toffeekarkkia, lihapiirakan, hampurilaisen ja ranskalaisia, lasagnea ja pitsaa. Ja Petrahan on tosi hyväkroppainen ja hyvinvoivan näköinen. Ihana ihminen! Ties vaikka hän söisi joskus jäätelöäkin.

Tuomio: Ihan kelpo jäätelöä.
  • Jäätelö on tosi herkullisen näköistä. Pinnalla on marjapaloja, ilmeisesti mansikkaa, ja jäätelön seassa on punaista marjakastiketta.
  • Mansikanpalat on yllättävän pehmeitä. Jostain syystä odotin että ne ovat kuivempia, enemmän rouhemaisia. Jokin paloissa tökkii, en pidä niistä.
  • Jäätelö on pehmeää ja maistuvaa. Jos purkissa ei lukisi, että jäätelö on juustokakunmakuista, en osaisi yhdistää sitä juustokakkuun. Hyvää joka tapauksessa.
  • Marjakastike on liian makeaa.
  • Sopii parhaiten kahvipöytään.
  • Kokonaisuutena ihan kelpo jäätelöä, mutta ei herätä suuria tunteita puoleen eikä toiseen, toisin kuin julkkisten ateriapäiväkirjat.
Arvosana: 6,5 (asteikolla 1-10)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti