keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Jymy Puolukka

Sain töiden kautta maistettavaksi tällaisen jäätelön, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Kyseessä on suomalainen luomujäätelö, jonka taustalta löytyy muun muassa Jyrki Sukula. Jäätelöä on tällä hetkellä saatavana viitenä eri makuna: mansikka, maitokahvi, suklaa, vanilja ja puolukka. Itselle ei tulisi heti mieleen yhdistää puolukkaa ja jäätelöä, kuulostaa aika epäilyttävältä yhdistelmältä. Jäätelöä myyvät liikkeet löytyy Jymyn verkkosivuilta.

Puolukkaluomujäätelöä. Kaikki ainesosat ovat kokonaan luomua.

Jäätelöä: 2,1 dl. Muita makuja on saatavana myös 0,5 litran pakkauksissa.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: Ei mitään tietoa, tämä oli näytekappale.
Testitilanne: Kotona. Etsin jälleen inspiraatiota koulutehtäviin jäätelöpurkista.


Tuomio: Pehmeää ja maistuvaa.
  •  Plussaa designista: musta purkki näyttää tosi hyvältä ja erottuu muista. Pahvista valmistettu purkki sopii luomuhenkeen, ei mitään muovilusikoita mukana.
  • Tuoksu on laimea. Kun työntää nenän melkein kiinni jäätelöön, erottaa miedon tuoksun, joka ei kyllä ole yhtään houkutteleva. Väri sen sijaan on herkullisen pinkki. Seassa näkyy ihan pieniä siemeniä, eli jäätelössä on mukana ihan oikeaa puolukkaa.
  • Pehmeä koostumus.
  • Maku on kyllä kohdallaan! Puolukan maun erottaa selvästi, mutta maku ei ole kuitenkaan häiritsevän vahva, niin että siihen kyllästyisi.
  • Kaipaan tähän hieman Ben & Jerry's -henkeä, eli olisi mukava jos jäätelön seassa olisi esimerkiksi kastiketta tai rouhetta.
  • Oikein positiivinen yllätys. Arvostan tuotteen kotimaisuutta ja luomuraaka-aineita kovasti. Sekä tietysti hyvää makua.
Arvosana: 8 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti