tiistai 19. toukokuuta 2015

Classic Maitosuklaa-Lakritsi

Tämä jäätelö tuli kauppoihin keväällä, samaan aikaan kun äärettömän herkullinen Classic valkosuklaa-murokeksi poistui valikoimasta. Olen ollut niin suivaantunut tästä muutoksesta, että ajattelin etten ikinä maista jäätelöä, joka vei armaan valkosuklaa-murokeksini paikan. Nyt olen sen verran leppynyt että maistaminen tulee ajankohtaiseksi. Haluan silti inhota tätä, toivottavasti jäätelössä ei ole mikään kohdillaan. Classic valkosuklaa-salmiakki on hyvää, mutta muuten Classicit ovat mielestäni turhan tuhteja (murokeksiä lukuunottamatta). Syömisen jälkeen on sellainen olo, että on syönyt kaksi ateriaa putkeen ja haluaa vaan lähteä liikkumaan, kevyemmän olon toivossa.

Vaniljakermajäätelöä lakritsi- ja maitosuklaakuorrutteella.
Lepyn taas vähän, kun huomaan että kyseessä on vaniljajäätelö tuplakuorrutteella, eikä suklaajäätelö lakritsikuorrutteella, niin kuin minä luulin.

Jäätelöä: 1 dl. Jäätelön koko on näemmä muuttunut pienemmäksi, koska ennen jäätelöä oli 1,1 dl. Hyvä hyvä, jospa puikko ei olekaan niin raskas mitä aikaisemmin.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 1,69€ Minimani.
Testitilanne: Ulkona on ihana, aurinkoinen kevätsää. Lyhyen työpäivän jälkeen pyöräilen kirjastoon hakemaan uusia Vareksia, jo luettujen tilalle. Kotimatkalla tulee niin keväinen fiilis, että jäätelöä on suorastaan pakko saada. Tällä tavoin saan myös lykättyä Kansainvälisen kaupan lainsäädäntö -tenttiin lukemista jollakin aikaa. Luulen kyllä että iltakin sujuu Vareksen seurassa, tentti kun on lauantaina, niin lukemisen voi hyvin aloittaa vasta perjantaina.
Tuomio: Nyt on maut kohdillaan.
  • Jäätelö kestää kuvaukset auringossa yllättävän hyvin, ei sula yhtään.
  • Mmm. Tätä on kyllä vaikea inhota.
  • Tuplakuorrute on nerokas idea. Varsinkin kun maut ovat tasapainossa: sekä laku että suklaa pääsee esiin. Puraistessa maistuu ensin enemmän suklaa, sitten laku tulee esiin ja hallitsee jälkimakua. Kuorrute on tarpeeksi ohut ja toimii oikein hyvin.
  • Vaniljajäätelökin on kunnon jäätelöä: seassa näkyy jopa tummia vaniljapilkkuja.
  • Kuorrute pysyy hyvin koossa loppuun asti, ei lohkeile.
  • Uusi, pienempi koko on iso parannus. Jäätelöstä ei tule täyteenahdettua oloa.
  • Pakko on nöyrtyä ja myöntää että hyvää tämä on. Ei ihan samaa tasoa valkosuklaa-murokeksin kanssa, mutta Classicien parhaimmistoa.
  • Joutuu kyllä ostaa toistekin.
Arvosana: 8,5 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti