tiistai 12. toukokuuta 2015

Sia Mansikka-Daiquiri Sorbetti

On huutava vääryys ettei blogissani ole mukana yhtään Sia-jäätelöä, vaikka pidän niistä kovasti. Pidän melkein kaikesta, joka liittyy Ruotsiin tai ruotsiin. Ilokseni huomaan kauppareissulla että Sialle on tullut puolen litran pakkauksiin uutuusmaku: kakkutaikina. Paketti on jo kädessäni, mutta katseeni pysähtyy tähän kesäisen pirteään Jordgubb Daiquiri -sorbettiin. Sää on aurinkoinen ja päätän että minun tekeekin mieli raikasta sorbettia, kermajäätelön sijaan. Voiko olla enää kesäisempää ja raikkaampaa pakkausta?

Daiquirinmakuista mansikkasorbettia, mansikkapaloja ja limettitäytettä.

Pakko tarkistaa Wikipediasta mitä daiquiri on, veikkaisin jotain alkoholia. Jep, rommia, limettimehua ja sokeria sisältävä drinkki. Jännä juttu etten ole ikinä pitänyt alkoholin mausta, mutta pakastelokerossani on silti nyt daiquiri-jäätelö ja likööri-jäätelö. Blogin nimeksi täytyy ehkä pian muuttaa Alkoholin viemää.

Jäätelöä: 0,5 litraa.
Valmistusmaa: Ruotsi.
Hinta: 3,50€ CM.
Testitilanne: Olen pitänyt liikunnasta muutaman viikon paussin, ja nyt on viimein sellainen päivä että on taas aikaa kuntoiluun. Käyn töiden jälkeen kunnon lenkillä, ihanaa kun saa hölkkäilyn jälkeen herkutella hyvällä omallatunnolla.

Tuomio: Liian makeaa.
  • Ihanan väristä, vaaleanpunaista!
  • Onpas pehmeää. En ole juurikaan syönyt sorbetteja, joten voi olla että tämä on sorbetille ihan normipehmeys. Ei kyllä muistuta hirveästi jäätelöä. Täytyy varmaan syödä suht' reippaaseen tahtiin, ettei pääse aivan sulamaan.
  • Mansikanpaloja on kunnolla mukana, kiva. Limettitäytteen huomaa tarkalla silmällä muutamasta paikasta.
  • Aidon mansikan makua tässä ei ole. Mieleen tulee mansikkajogurtti, nehän eivät ole mansikkaa nähneetkään. 
  • Alkoholin maku on yllättävän vahva, se häiritsee minua kovasti. Mansikankin maku jää turhan paljon sen alle. Limetin makua ei huomaa lainkaan.
  • Parin lusikallisen jälkeen sorbetin makeus valkenee kunnolla. Oletin että kyseessä on raikas hellepäivän herkku, mutta sellaiseksi tämä on liian makea. Jano tulee.
  • Tuoteselosteesta selviää että tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty rasvaa, eli kaloreita on melko vähän (160 kcal/ 100 g), mutta sen sijaan tuotteesta on kolmasosa sokeria. Eli ei sittenkään hirmuisen terveellinen vaihtoehto kermajäätelölle.
  • Tykkään kuitenkin siitä, että Sialla on valikoimassa tällaisia ei-niin-tavallisia makuja. Kesän uutuusmauissa on tarjolla muun muassa persikka-jalapeno.
Arvosana: 3,5 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti