sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Downtown Smooth Crunchy Maple

Taivastelen jälleen kerran pakastealtailla jäätelöiden hintoja. Ei auta, tingin mieluummin jostain muusta kuin jäätelöstä. Downtown-jäätelöiden hinnat ovat onneksi siedettäviä, ja ainakin kyseisen merkin lakritsijäätelö oli tosi hyvää. Miksiköhän tämän purkin väriksi on valittu ripuli?

Vaahterasiirapinmakuista kermajäätelöä, kinuskikastiketta ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. 

Jäätelöä: 5 dl.
Valmistusmaa: Belgia.
Hinta: 3,99 € CM.
Testitilanne: Ilma on niin syksyinen kuin olla voi, sataa ja tuulee. Nyt on juuri sellainen tilanne, että haluaisi vain käpertyä sohvalle peiton alle jäätelöpurkin kanssa. Tyydyn kuitenkin syömään jäätelöni ihan vain pöydän ääressä. Kivaa sekin.

Tuomio: Taivaallista kastiketta, muuten aika blaah.
 • Jäätelön koostumus on lähinnä tahmea. Jäätelökauha uppoaa kevyesti, mutta siistejä palloja en saa millään ilveellä.
 • Seassa näyttää olevan ihanan runsaasti kastiketta ja pähkinöitä. 
 • Hetkinen, onko pähkinät tosiaan näin isoina paloina? Pitäisi olla ehdottomasti pienempää rouhetta.
 • Itse jäätelö on suht mautonta, vaahterasiirapin makua joutuu hakemaan. Hyvä kuitenkin ettei jäätelö ole niin makeaa kuin siirappijäätelöstä voisi odottaa.
 • Mutta tämä kinuskikastike! Myydäänkö tätä pelkkää kastiketta jossain purkissa, niin että voin kaataa sitä suoraan suuhun? Tajuttoman hyvää.
 • Pähkinät ovat niin pehmeitä, että isot palat eivät sinällään haittaa, mutta pienempi rouhe leviäisi tasaisemmin ympäri jäätelöä. Varsinkin kun en lämpene pekaanipähkinöiden maulle, niin on ikävää kun suuhun tulee niin iso pala.
 • Yleensä pidän siitä että mukana on pureskeltavaa, mutta haluan kuitenkin pureskella jotain hyvänmakuista, en mitä tahansa.
 • Kastike alkaa janottaa. Mutta on se hyvää.
Arvosana: 4 (asteikolla 1-10)

2 kommenttia:

 1. Syön tätä paraikaa =). Minusta nämä ihanat isot pekaanipähkinät ovat taivaallisia täällä seassa! Pelkkä pähkinämuru ei sopisi ollenkaan. Haluan jyrsiä sattumat kerrallaan kunnon kokoisina klöntteinä ja välilusikalliset mieluiten ilman sattumia, heh. Kinuskikastike on tosiaan herkkua ja sitä on tarpeeksi paljon. MInusta tämä on yksi ihan parhaita kinuskijäätelöitä.

  VastaaPoista