lauantai 4. kesäkuuta 2016

Tötterön Aika jännä Vadelma-Chili-Salmiakkijäätelö


Tötterön Aika jännistä jäätelöistä on maistamatta enää vadelma-chili-salmiakki. Suolainen Kinuski oli ihan hyvää, Karamellisoitu Inkivääri-Vanilja taas ei ollut hirveästi mieleeni. En pidä chilistä, mutta salmiakki kiinnostaa kovasti. Ihmeen vähän salmiakkia käytetään jäätelöissä, kun suomalaiset ja salmiakki kuitenkin kuuluvat aika tiiviisti yhteen.

Vegaaninen vadelma-chilijäätelö salmiakkikastikkeella, maidoton.
Linkissä tuoteseloste.

Jäätelöä: 1,36 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 2,15 € Prisma
Testitilanne: Olen lähes asunut muutaman päivän terassillani, koska siellä on vaan niin äärettömän kiva istua, katsella puita ja kuunnella lintuja. Tänään ei ole enää tarpeeksi lämmintä terassilla istumiseen, vaan jäätelö täytyy syödä keittiössä. Oikeasti tähän aikaan pitäisi syödä järkevää lounasruokaa, mutta aloitan ateriat aina joskus jälkiruoasta.


Tuomio: Aivan liian tulista.

 • Onpa kauniin punaista.
 • Mukana olevan muovilusikan voisi vaihtaa puiseen.
 • Tykkään kovasti pakkauskoosta, tarpeeksi pieni yhdelle ihmiselle.
 • Nuolaisen välikanteen jääneen jäätelön. Huh huh. Nyt on kyllä makua!
 • Vadelma-chilijäätelössä maistuu vadelma ihan kivasti. Chilin maku leviää suuhun vasta, kun jäätelö on jo mennyt kurkusta alas.
 • Mukavan makea tuo vadelman maku, ei siis liian makea.
 • En vaan yhtään pidä siitä, miten chili aina lopuksi peittää vadelman alleen.
 • Salmiakkikastike. Voi pojat. Kai tätä myydään myös pelkkänä kastikkeena, niin että voin pursottaa tätä suoraan suuhuni? Ihan järkyttävän hyvää. Voimakas salmiakin maku, hetkittäin tulee jopa turkinpippuri mieleen.
 • Onneksi kastikkeen määrässä ei ole säästelty.
 • Kunpa chili olisi jätetty pois, sen maku hallitsee liikaa. Pelkkänä vadelma-salmiakkijäätelönä tämä olisi lähes täydellistä.
 • Syön purkin sinnikkäästi loppuun, koska en halua jättää pisaraakaan kastikkeesta syömättä. Purkin tyhjennyttyä kurkkua polttaa, nenä vuotaa ja otsa on hiessä. Täytyy olla tulisten makujen ystävä, jos tästä pitää. Minä en ole.
Arvosana: 3 (asteikolla 1 - 10)

3 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä kommentoida, että minä kun olen tulisen ystävä, niin tämä on kyllä parasta, mitä olen pitkään aikaan syönyt! Upeaa, että löytyy tällaisia makuelämyksiä, jotka eivät jäljittele mitään, mikä on olemassa jo eläinperäisenä, vaan on vain superhyvää vegaanista itsellistä herkkua! 10/10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla että maistui! :) Vähänkö olis tylsää jos kaikki tykkäis vaan samoista jutuista.

   Poista
 2. Täytyy kyllä kommentoida, että minä kun olen tulisen ystävä, niin tämä on kyllä parasta, mitä olen pitkään aikaan syönyt! Upeaa, että löytyy tällaisia makuelämyksiä, jotka eivät jäljittele mitään, mikä on olemassa jo eläinperäisenä, vaan on vain superhyvää vegaanista itsellistä herkkua! 10/10

  VastaaPoista