lauantai 18. kesäkuuta 2016

Vatajanrannan Vuohitilan Pöyröönpuluveri ja Vanilja


Tällä kertaa arvostelussa on poikkeuksellisesti kaksi tuotetta kerralla. Törmäsin Seinäjoen K-supermarketissa kivannäköisiin jäätelöpurkkeihin, joita lähti mukaan kaksin kappalein. Olin liikkeellä veljenpoikieni kanssa, joten valitsimme maut yhdessä. Itse halusin välttämättä Pöyröönpuluveria, koska olen suuri salmiakin ystävä. Toinen veljenpojista taas ei yhtään pidä salmiakista, niin hän valitsi vaniljan. Tarjolla taisi olla vielä mansikkaa ja suklaata.

Pakkauksissa ei ole tuotekuvausta, eikä niitä näy myöskään Vatajanrannan Vuohitilan nettisivuilla. Toisessa on kuitenkin vaniljajäätelöä ja oletan, että toisessa maussa on mukana Ilmajokisen Namituvan Pöyröö puluveri -salmiakkijauhetta. Nämä jäätelöt ovat minulle oikein lähiruokaa. Valmistus tapahtuu Kurikassa. Valmistajana on Lohiluoman Pienmeijeri Oy, samat henkilöt pitävät myös Vatajanrannan Vuohitilaa.

Jäätelöä: 5 dl/ pakkaus
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 4,49 €/ pakkaus. Äkkiseltään olettaisi, että pienyrityksen tuotteet ovat kalliimpia kuin muut vastaavat, mutta nämä ovat halvempia.
Testitilanne: Kaivamme jäätelöt esiin heti sopivan tilaisuuden tullen. Tutkin pakkauksia tarkemmin vasta tässä vaiheessa ja tajuan, että nämähän ovat vuohenmaidosta. O-ou. Olen joskus syönyt vuohenjuustoa ja se oli pahaa. Nämä olisivat jääneet kauppaan, jos olisin ollut siinä vaiheessa hereillä ja lukenut tekstit paremmin. Nyt ei voi enää perääntyä. Kerma on ilmeisesti lehmästä peräisin.


Tuomio: Yllättävän hyviä.

 • Maistan ensin vaniljajäätelöä. Onpas tämä kovaa.
 • Seassa näkyy vaniljapilkkuja, eli mukana on ihan oikeaa vaniljaa. 
 • Joo-o, hyvältä maistuu. Ei yhtään tietäisi syövänsä vuohenmaidosta valmistettua jäätelöä. Ihan menisi tavallisesta kermajäätelöstä. Veljenpojat ovat samaa mieltä.
 • Vaniljajäätelöhän on sellaisenaan todella tylsää, mutta nyt sen kyytipoikana on onneksi salmiakkijauhejäätelöä.
 • Nam, Pöyröönpuluveri on kyllä mieleeni. Kunnolla salmiakin makua. Ulkonäön perusteella ei olisi uskonut, koska väri on lähes sama kuin vaniljassa.
 • Tästä tulee yksi suosikeistani, pakko ostaa toistekin. Salmiakkijäätelöt ovat monesti liian pliisuja. 
 • Vanilja ja Pöyröönpuluveri sopivat mainiosti yhteen, tasapainottavat toinen toistaan. Eikä annos käy niin tylsäksi, kun on kahta makua.
 • Molemmat maut ovat kovia, kun niitä lusikoi purkista, joten hetken sulattelu on paikallaan. Olen vain niin huono odottamaan, haluan syödä heti.
 • Laadultaan nämä eivät häviä yhtään muiden valmistajien tuotteille. Jäätelö muuttuu kupissa mukavan pehmeäksi, mutta ei sula vetiseksi. 
 • Onneksi en katsonut pakkauksia kaupassa tarkemmin, muuten olisin jäänyt näistä paitsi.
 • Myyntipaikat löytyvät valmistajan nettisivuilta.
Arvosanat: Vanilja 5, Pöyröönpuluveri 8,5 (asteikolla 1-10)

5 kommenttia:

 1. Aika jännä ettei ole mitään tuotekuvausta. Luulin että se olisi Suomessa pakollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkausten pohjissa oli kyllä tuoteselosteet, joissa lueteltiin ainesosat. Mutta ei ollut mitään kuvausta tyyliin "vaniljajäätelöä, jonka seassa salmiakkijauhetta" tai "salmiakkijäätelöä lakritsikastikkeella". Pelkkiä ainesosia lukemalla ei tiedä, millaista jäätelöä on ostamassa, mikä aina kismittää minua. 3 Kaverin jäätelöissä on ihan sama puute. Tuotekehityksen paikka! :)

   Poista
 2. Pakko kokeilla!!! Ja blogisi aihepiiri on kyllä ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. :) Ja kiitos kiitos, kiva kuulla!

   Poista
 3. Pakko kokeilla!!! Ja blogisi aihepiiri on kyllä ihan huippu!

  VastaaPoista