tiistai 18. elokuuta 2015

Aino Suolainen Kinuski

Huh huh, onpa ihanaa päästä taas pitkästä aikaa naputtelemaan blogia! Työt on vieneet kaiken ajan viime viikkoina niin tyystin, ettei jäätelön syönnistä ole ehtinyt kuin haaveilla. Työkiireet on olleet toisaalta myös oikein mukava asia. Valmistuin ruotsin kääntäjäksi kaksi vuotta sitten ja nyt sain ensimmäisen käännöstyöni, jossa pääsen vieläpä kääntämään todella kivoja ja kiinnostavia tekstejä. Olen siis istunut normitöiden jälkeen loppuillaksi koneen äärelle kääntämään ihan hyvillä mielin.

Aino-jäätelöt ovat olleet K-kaupoissa tarjouksessa ja pyysin äitiä ostamaan tällaisen uutuusjäätelön, kun itse en ole kauppaan asti selviytynyt.

Vanilja- ja karamellikermajäätelöä, suolaista kinuskikastiketta ja toffeepaloja.

Jäätelöä: 9 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 3,99 € CM tarjous.
Testitilanne: Olen vanhempieni luona ja kaivan jäätelön pakastimesta meille jälkiruoaksi. Pitäisi käyttää tämäkin aika kääntämiseen, mutta en enää pysty olla erossa blogista.

Tuomio: Pehmeää ja kinuskista.
 • Näyttää herkulliselta.
 • Onpa tämä kovaa. Pallojen pyörittely jää haaveeksi.
 • Kupissa jäätelö pehmenee kuitenkin nopeasti ja koostumus onkin sitten oivallisen pehmeää.
 • Kinuskikastike maistuu ihan samalta kuin Jacky Makupalan kinuskivanukas. Pettymys.
 • Toffeepalat on kivan isoja, montaa niitä ei kyllä ole. Maistuvat ihan lehmätoffeelta, siis niiltä keltaiseen paperiin käärityiltä kermatoffeilta joissa on lehmän kuva. Koostumus on turhan kova. Muistuttaa Omar-jäätelön toffeepaloja.
 • Jäätelöosuus on onnistunutta. Karamellin maun erottaa, mutta jäätelö ei ole liian makeaa. Pidän myös siitä että vanilja- ja karamellijäätelö sekoittuvat toisiinsa.
 • Kun pääsen yli Jacky Makupala -mielleyhtymästä, alan pitää kinuskikastikkeesta. Ei tämä hassumpaa ole. Sitä mitä pakkauksessa luvataankin: suolaista kinuskikastiketta.
 • Kastiketta on maltettu annostella tarpeeksi reippaalla kädellä, ei ole pihistelty. Sen verran makeaa kastike lopulta on, että annoksen syötyään täytyy mennä vesihanalle.
 • Sopii herkutteluun. Kastike tekee tästä turhan makeaa kesäjäätelöksi.
Arvosana: 7 (asteikolla 1-10)

4 kommenttia:

 1. Tämä oli yllättävän hyvää Ainoksi. Kerrankin on osattu tehdä oikeasti suolainen eikä vaan lupailtu. Vaatineet makunystyrät kiittävät :) tykkäsin ja ostan toistekin.

  VastaaPoista
 2. Joo ei ollut hassumpaa, pystyis syödä toistekin jos tilanne tulis eteen!

  VastaaPoista
 3. Nyt on kauhee jäätelöhimo, varsinkin tää menee nyt mul kokeiluun kun kinuski on parasta!

  VastaaPoista