perjantai 31. heinäkuuta 2015

Sia Single Malt Whisky

Huomasin että Sia on tuonut markkinoille viskijäätelön. En ole alkoholin ystävä, mutta jos jotain täytyy juoda niin viski on parhaasta päästä, toffeeliköörien lisäksi. Parhaimmillaan viski on tietysti Irish coffeen muodossa, nam.

En ole tätä kirjoittaessani kotona, muistiinpanoni sen sijaan ovat. Luulisin että tuoteseloste meni jotenkin näin:
Hienointa kermajäätelöämme Single Malt Whiskyllä ja Single Malt Whiskyn makuista kastiketta. Alkoholia 1,4 %.

Jäätelöä: 7,5 dl.
Valmistusmaa: Ruotsi.
Hinta: En muista. Ehkä jotain neljän-viiden euron kieppeillä.
Testitilanne: Olen kutsunut ystäväni tyhjäämään jäätelövarastoani. Vähän maisteltuja pakkauksia on kertynyt jo useampia, kiva ettei minun tarvitse heittää niitä pois.

Tuomio: Hyvänmakuista liisteriä.
 • Miedon viskin tuoksun erottaa, kun työntää nenän kiinni pakettiin.
 • Onpa omituinen koostumus. Pehmeää, mutta palloja ei saa silti pyöriteltyä. Jäätelö tarttuu kauhaan kuin liisteri. Tässä vaiheessa muistan että Sia Kladdkaka oli koostumukseltaan samanlaista. Kumpikin alkaa myös sulaa sillä sekunnilla kun annoksen saa kuppiin.
 • Ulkonäkö on halju. Asiaa ei auta se että jäätelö muuttuu koko ajan vetisemmäksi, lopun saisi jo imeä pillillä.
 • Maussa ei ole moittimista. Viskin maku on mukana, mutta se ei ole liian voimakas. Kermajäätelö on ihmeen hyvää, vaikka koostumus on kaikkea muuta.
 • Kastikkeessa on kitsasteltu, sitä ei edes erottaisi jos ei osaisi etsiä sitä. Mausta on hankala sanoa mitään, kun kastiketta saa lusikankärkeen vain pienen ripauksen. 
 • Mukavan raikasta, ei yhtään makeaa. Sopii kesäjäätelöksi.
 • Jälkiruoka-ainesta. Siinä missä aikuiset ottaa jälkkäriksi kahvin ja konjakin, minä ja muut lapset voi syödä viskijäätelöä.
 • Tämä paketti ei jää pakastimeeni pyörimään pitkäksi aikaa.
Arvosana: 7,5 (asteikolla 1-10)

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla, niin aitoja kommentteja! Kiva, kun joku muukin uskaltaa tänä päivänä vielä herkutella kunnolla ja myöntää sen :) selailinkin jo lähes kaikki postauksesi läpi kerralla!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Eihän tästä elämästä ilman herkkuja selviä, nytkin ihan ahdistaa kun työkiireiden takia ei ole ehtinyt koko viikolla maistella mitään kivaa. Maistuvaa jäätelökesää!

  VastaaPoista