maanantai 11. huhtikuuta 2016

Magnum Double Caramel


Arvostelin ensimmäisen jäätelöni tänne tasan kaksi vuotta sitten. Isot kiitokset jokaiselle, joka on blogia jossain vaiheessa lukenut! Hauskaa on ollut ja kaksi vuotta on kulunut jäätelöitä maistellessa kuin siivillä. Kevään 2016 keskeisimmät jäätelöuutuudet on nyt maisteltu, joten on hyvä hetki vetää vähän henkeä. Yritän hillitä jäätelöhampaan kolotusta ainakin jonkin aikaa, saa nähdä kuinka käy.

Ensimmäinen arvostelemani jäätelö oli Magnum Marc de Champagne, joten valitsin tähänkin paikkaan Magnumin. Muista kevään uutuuksista Cookie Crumble ja Double Peanut Butter eivät ole vakuuttaneet minua lainkaan, Honeycomb oli suhteellisen syötävää. Odotukset eivät siis ole kovin korkealla. Mutta käärepaperi on ainakin kiva, hauskat raidat molemmissa päissä. Kunhan ei kiinnitä huomiota tuohon tummaan keskiosaan.

Vaniljajäätelöä, kaakaokuorrutetta, kinuskikastiketta ja maitosuklaata.
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 0,88 dl
Valmistusmaa: Ei mainintaa.
Hinta: 1,79 € CM
Testitilanne: Jumitun taas ruokailun jälkeen lukemaan kirjaa keittiön pöydän ääreen. Koska kyse ei ole koulukirjasta, tiedän, etten hetkeen malta lopettaa. Ihan sama jos otan vielä jäätelön jälkiruoaksi.


Tuomio: Liikaa suklaata, liian vähän kinuskia.

 • Blaah, samanlainen triplakuorrute kuin Peanut Butterissa.
 • Päällimmäisenä maitosuklaata, joka on vähän liian tummaa, mutta siedettävää. Sen alla kinuskikastiketta ja sen alla liian tumma kaakaokuorrute.
 • Kinuskikastike on mukavan pehmeää, mutta sitä on ihan liian ohuesti. Kaipaan myös reilusti lisää makua siihen.
 • Vaikka jäätelön nimi on Caramel, niin kinuskiparka jää täysin lehdelle soittelemaan, kun suklaa jyrää.
 • Vaniljajäätelö on asiallista, seassa näkyy jopa vaniljapilkkuja. Vaniljajäätelössä voisi hyvin olla esimerkiksi kinuskiraitoja tai -paloja.
 • Tämä on hyvin samalla viivalla Peanut Butterin kanssa. Tässä on parempaa jäätelöä, mutta vastaavasti kinuskikastike häviää selvästi Peanut Butterin maapähkinävoikastikkeelle.
 • En lämpene. Liian suklainen ja liian tumma. Kunpa Magnum heittäisi nämä Double-jäätelöt pois valikoimastaan ja kadottaisi kaakaokuorrutteen reseptin niin syvälle, ettei kukaan enää koskaan löytäisi sitä.
Arvosana: 2,5 (asteikolla 1 - 10)

8 kommenttia:

 1. Onnea 2vee blogille!

  VastaaPoista
 2. Jäätelöexperttinä sinä varmasti haikailet joidenkin kaupoista poistuneiden jätskien perään, kertoisitko niistä vähän enemmän? Itse kaihoan cool bitsejä, jenga- ja jokemehujäätä (joke ei edes ollut erityisen hyvää mutta vitsin takia aina ostettiin), vanhan malliset classicit, superit (etenkin laku), megatuutit, valion sweet seasons-purkit, jade- ja ruutupurkit.. Muisteloita kehiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, vanhassa on kyllä usein vara parempi... Äkkiseltään kaipaan eniten Classicin valkosuklaa-murokeksiä, jonka perään olen aiemminkin itkenyt. Varmasti löytyy muitakin, täytyis laittaa oikein mietintämyssy päähän. :)

   Poista
 3. Eikö kukaan enää kaipaa jätskikioskeihin minttua? Siis pelkkää minttua minttukastikeraidoilla, ei mitään suklaarouhetta seassa. En tajua miksi se lopetettiin muutama vuosi sitten. Kotipakkauksissa sitä saa mutta irtojäätelössä oli sitä kastiketta enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on jäätelövalmistajien salaliitto: suuri osa suomalaisista pitää suklaasta, joten jäätelöfirmoissa on päätetty, että jokaiseen valmistettavaan jäätelöön tungetaan suklaata ainakin jossain muodossa. Mielellään mahdollisimman tummaa ja laadutonta. Mahtavaa.

   Poista
 4. Paljon onnea blogille! :)
  Olen tykännyt tosi paljon arvosteluistasi, sillä kirjoitat ne rehellisesti ja kriittisesti. Niistä onkin ollut apua, kun itse olen pakastealtaalla pohtinut, mistä jäätelöstä voisin tykätä. :D Viime aikoina on ollut myös tosi kiva seurata, kun olet testannut paljon tämän kevään uutuuksia. Pakko muuten kysyä, että oletko maistanut tällaisia Mozart- ja Sacher-jäätelöitä? :D En ole itse vielä kokeillut, mutta uteliaana luulen, että nämä voisivat olla hinnasta huolimatta testaamisen arvoisia.

  https://www.k-ruokakauppa.fi/k-supermarket-hameenkyla/tuotteet/537501/salzburg-patisserie-440ml-mozart-jaatelo

  https://www.k-ruokakauppa.fi/k-supermarket-hameenkyla/tuotteet/537502/salzburg-patisserie-440ml-sacher-jaatelo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi tosi paljon! :)

   Ainakin Mozart-jäätelön olen jossain ohimennen nähnyt, mutta en ole kumpaakaan maistanut. Kiinnostavat kyllä!

   Poista