maanantai 11. heinäkuuta 2016

Ingman Polka


Blogia on katsottu nyt 100 000 (satatuhatta, ihan oikeesti!) kertaa. Kiitos Sinulle, kun luet! Merkkipaalua on tietenkin juhlistettava jäätelöhetkellä. Päivä sattuu olemaan niin aurinkoinen, että valitsen irtojäätelön. Huvi ja hyöty yhdistyvät, kun jäätelökioskille polkaisee pyörällä. Haluaisin maistaa kahvijäätelöä, mutta sitä ei ole valikoimassa. Pitkän harkinnan jälkeen päädyn Polkaan.

Minttu- ja vaniljakermajäätelöä ja polkakaramellipaloja. 
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: Yksi aivan liian iso pallo.
Valmistusmaa: En tiedä.
Hinta: 3,80 €. Kallista on.
Testitilanne: Seinäjoen torilla on vieretysten kolme jäätelökioskia. Kävelen hitaasti kaikkien ohi ja yritän pikaisesti lukea, mitä makuja missäkin on tarjolla. Viimeisen kioskin kohdalla olen liian hidas ja myyjä ehtii tervehtiä minua. Perhana. Nyt minun on pakko ostaa tästä jotain, en kehtaa enää perääntyä, vaikka oikeastaan olisin halunnut ostaa keskimmäisestä kioskista Aino-jäätelöä. Mikään tarjolla olevista mauista ei hirveästi houkuttele. Lopulta valitsen Polkan, lähinnä kivan värin perusteella. Sopii asuuni hyvin. Polka-makeisista en ole ikinä pitänyt, ne ovat ikävän kovia.

Tuomio: Nättiä ja rouskuvaa.

 • Valitsen vohvelin sijaan epäekologisen muovipikarin, sillä pelkään jäätelön sulavan auringossa nopeasti.
 • Ahaa, jäätelön seassa on jotain paloja. Jälkeenpäin katson Ingmanin sivuilta, että kyseessä ovat polkakaramellipalat. Maistuvat ja tuntuvat ihan raesokerilta. Pehmeämpiä kuin Marianne-puikossa olleet mintturakeet.
 • Periaatteessa haluan, että jäätelössä on jotain pureskeltavaa. En kuitenkaan halua pureskella raesokeria.
 • Minttu- ja vaniljajäätelö ovat sulautuneet täysin yhteen. Polka-raitoja jäätelössä ei ole, vaan se on vaaleanpunaista.
 • Minttu maistuu selkeästi. Jäätelöstä tulee toki ennemmin Marianne kuin Polka mieleen.
 • Yhtä kaikki, mintun maku on kivan raikas. Ei tule mitään superjanoa. 
 • Jäätelö myös kestää kuumuuden yllättävän hyvin, ei juurikaan sula.
 • Polka-palat laskevat arvosanaa, en vaan pidä niistä.
 • Pallo on niin iso, että syön vain puolet. Jos menen tänä kesänä vielä jäätelökioskille, pyydän lasten annoksen ja maksan puolet hinnasta. 
Arvosana: 4 (asteikolla 1-10)

2 kommenttia:

 1. Henkilökohtaisesti innostun aina jos näe Mövenpickin jäätelökojun. Niissä jäätelöt ovat yleensä saman hintaisia, kuin pingviini ja ingmannin kojuissa, mutta paljon laadukkaampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy joskus testata, jos tulee sopivasti vastaan. :) Jäätelökioskeilla tulee vaan käytyä niin tosi harvoin.

   Poista