tiistai 5. heinäkuuta 2016

Pehmis Lakritsi


Pehmistä on ollut vuosien ajan tarjolla ainoastaan vaniljan, mansikan ja suklaan makuisina. Perusmaut toffee ja lakritsi eivät ole ikinä päässeet mukaan. Nyt viimein pehmisjäätelöä saa myös lakritsin makuisena. Sitä vaan ei ole helppo löytää. Pingviini-kioskeissa on aina tarjolla mansikkaa tai suklaata, kun satun paikalle. Onneksi paikallinen yritys, Mantere's Ky, myy Pehmistä Seinäjoen ja Lapuan paikkeilla tienvarsien levähdyspaikoilla. En tiedä onko tällainen yleistä muualla Suomessa, mutta tällä seudulla pehmisjäätelöä on ollut tarjolla autoilijoille jo iät ja ajat. Pehmikseen saa halutessaan myös kuorrutuksen turkinpippurirouheesta tai sen voi nauttia yhdessä kahvin kanssa. Pysähdyn jäätelölle äärimmäisen harvoin, koska minulle Pehmikset ovat turhan suuria.

Jäätelömyyjä olisi ehkä osannut kertoa, paljonko jäätelöä yhdessä annoksessa on, mutta en huomannut kysyä.
Tuoteseloste linkissä.
Valmistusmaa: Suomi (kyseessä on Pingviinijäätelö)
Hinta: 3,20 €
Testitilanne: Kun lakupehmistä ei tule sattumalta vastaan, niin lähden sitä varta vasten hakemaan. Ensimmäisellä vaunulla on myynnissä mansikkapehmistä, mutta toisella tärppää.

Tuomio: Makua ja jäätelöä riittää.

 • Pehmistä on normaaliin tapaan tarjolla kolmena vaihtoehtona: vanilja, lakritsi ja vanilja-lakritsi. Normaalisti valitsisin sekoituksen, mutta nyt haluan testimielessä maistaa pelkkää lakritsia.
 • Oho, tämähän maistuu salmiakille. Tosi vahva maku.
 • Värin perusteella uskalsin toivoa, että makua on kunnolla mukana. En kuitenkaan osannut odottaa näinkin tuhtia makua.
 • Kai tämä sitten lakritsia on. Sokkotestissä laittaisin rahani likoon salmiakin puolesta. Tulee mieleen Fazerin Salmiakki-jäätelöpuikko, siinä oleva jäätelö maistuu muistaakseni tällaiselta. Salmiakki-jäätelöpuikossa on näemmä "mustaa vaniljakermajäätelöä" ja salmiakkikastiketta, ei siis salmiakkijäätelöä.
 • Kyllä tämä sinällään hyvää on. Pehmeää, kuten asiaan kuuluu. Jokin maussa kuitenkin tökkii. Keinotekoisuus, ehkä.
 • Suosittelen ehdottomasti valitsemaan sekoituksen. Pelkkä lakritsi on liian tuhtia, kaipaisi vaniljaa antamaan raikkautta ja keveyttä.
 • Parin ensimmäisen lipaisun jälkeen ajattelin, että tätä on pakko syödä vielä toinenkin tämän kesän mittaan. Syötyäni koko jäätelön olen niin kyllästynyt täyteläiseen makuun, joka ei lähde suusta kulumallakaan, että loppukesän ajan painan kaasua nähdessäni Pehmis-kyltin. Eivät nämä vaan ole minua varten. 
 • Janottaa.
Arvosana: 4,5 (asteikolla 1-10)

5 kommenttia:

 1. Ollaan usein näissä pelottavan paljon samaa mieltä. Olihan tää pettymys, mutta pakko sekotuksena viel testata.

  Koska uskaltaudut käymäs lidlin pakastealtaalla? Siel on mielenkiintoisia ja edukkaita tuotteita kuitenkin. Mäkkärin appelsiinidaim flurry kuulostaa myös hyvältä, ainakin patukka toimii :-)

  Niin tai näin niin kiitos blogista. Hyvä että otat kunnon kuvia ite jäätelöstä jutun tueksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Toivottavasti sekoitus tuottais positiivisen yllärin.

   Lidliin en valitettavasti ole toistaiseksi menossa, vaikka siellä kuulemma on tosiaan aika laaja valikoima. Yritän suosia mahdollisuuksien mukaan suomalaista, enkä muutenkaan pidä kyseisestä ketjusta. :D

   Kiitos McFlurry-vinkistä, kuulostaa hyvältä! Laitan silloin tällöin päivityksiä pelkästään Instagramiin, jos käyn jätskillä kahvilassa tai vastaavassa. (Ja olen liian laiska kirjoittaakseni blogiin.) McFlurry saattaa päästä sinne aika nopeastikin! Kyseessä on vielä terveellinen hedelmäjäätelö, kun kerran sisältää appelsiinia. Jostainhan niitä vitamiineja on saatava, kun aurinko ei tänä kesänä paista.

   Poista
  2. Höh, appelsiinidaimia ei ollut enää valikoimassa, kun kävin katsomassa. :/

   Poista
 2. Olin samaa mieltä kanssasi, ja kauhean pettynyt!

  VastaaPoista