tiistai 26. heinäkuuta 2016

Maatalon Jäätelö Kinuskijäätelö kinuskipaloilla


Olen jo aikaisemmin maistanut kahta Maatalon Jäätelöä: Tervajäätelöä ja Kinuski-Baileysia. Ensin mainitusta en pitänyt, toinen oli hyvää. Sattumalta vastaan tulee nyt tällainen kinuskijäätelö. Kinuskijäätelö, jossa on kinuskipaloja, ei varmaan voi olla kovin pahaa? Jano saattaa kyllä tulla.

Valmistajana on Wirtalan Jäätelö Kuortaneelta. Kyseessä on pieni tilatehdas, jossa jäätelö valmistetaan omien lehmien maidosta. Yrityksen verkkosivujen mukaan jäätelöt sopivat myös useimmille laktoosi-intolerantikoille. Makuja on kymmeniä erilaisia, myyntipaikat löytyvät linkistä.

Kinuskijäätelöä kinuskipaloilla.

Jäätelöä: 1 dl. Juuri sopivan pieni pakkaus. Tykkään.
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 2,79 € KSM Seinäjoki
Testitilanne: Olen säästellyt jäätelöä pakastimessa jo jonkin aikaa. Kyllä se varmaan täytyy syödä sieltä pois. Aurinkokin niin paistaa.


Tuomio: Vaatimatonta.

 • Kaikissa Maatalon Jäätelöissä on samanlaiset pakkaukset, valmistajasta riippumatta. Pidän pakkausten kansista, mutta muuten ne eivät ole yhtään houkuttelevia. Liian kirjavia ja vanhanaikaisia. Tunkkaisia. Eivät yhdisty jäätelöön millään tavalla.
 • Jäätelö on pehmeää, lusikka uppoaa vaivatta. Pakkauksissa ei ole omia lusikoita, joten sellainen on syytä muistaa napata mukaansa, jos jäätelön aikoo nauttia muualla kuin kotona.
 • Oletan, että tässä on samaa kinuskijäätelöä kuin Baileys-jäätelössä oli. Olenkin hieman pettynyt siihen, miten mauttomalta jäätelö nyt tuntuu.
 • Missähän ne kinuskipalat ovat? Ovat ilmeisesti unohtuneet tästä purkista.
 • Ei, pohjalla on muutama. Palat ovat kyllä hyviä. Rouheita, maistuvat kunnon kinuskille.
 • Paloja pitäisi kuitenkin olla ainakin kymmenkertainen määrä ja ne saisivat olla isompia. Löydän purkista peräti neljä kinuskihippua.
 • Jäätelö tuntuu kermaiselle ja täyteläiselle. Makua vain kaipaisin lisää. Janoa ei toki tullut, niin kuin pelkäsin. 
Arvosana: 4 (asteikolla 1-10)

7 kommenttia:

 1. Kannattaako tuota edes kokeilla.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Noiden piparminttujäätelö on tosi hyvää! Tervasta myös tykkäsin. Ja tosiaan pakkauksesta olen ehdottomasti samaa mieltä, ne on suorastaan rumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviäkin makuja tosiaan löytyy, piparminttua en ole vielä itse bongannut. :)

   Poista
 3. Noiden piparminttujäätelö on tosi hyvää! Tervasta myös tykkäsin. Ja tosiaan pakkauksesta olen ehdottomasti samaa mieltä, ne on suorastaan rumia.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli uusi tuttavuus minulle :) Täytyypä testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, toivottavasti löydät jostain! :)

   Poista