torstai 1. syyskuuta 2016

Pingviini Polka


Pingviinin litrajäätelöiden uutuusmaut, Polka ja Hedelmäkarkki, ovat olleet kaupoissa jo jonkin aikaa. Hedelmäkarkki vaikuttaa niin keinotekoiselta, että sen jätän ainakin toistaiseksi maistamatta (kunnes joku tarjoaa sitä minulle ilmaiseksi). En ole koskaan ollut myöskään Polka-makeisten ystävä, mutta tämä pääsee silti testiin. Uutuusmaut sattuvat olla vielä sopivasti tarjouksessa.

Vaniljakermajäätelöä ja punaista piparminttukastiketta.
Tuoteseloste löytyy linkistä.

Jäätelöä: 1 litra
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 1,99 € CM, Plussa-kortilla
Testitilanne: Päätän ihan vaan piristää iltapäivää jäätelöhetkellä. Onko joku joskus saanut tällaisen litran pahvipakkauksen avattua siististi, niin ettei pahvi repeä? Itse en ole moiseen pystynyt.

Käänsin paketin niin että repeytynyt reuna jää alle piiloon. Nerokasta.

Tuomio: Maistuu Polkalta.
 • Pakkaus näyttää hauskalta, pisteet siitä.
 • Kastiketta näyttää olevan aika nuukasti.
 • Mmm. Kyllä tässä silti makua on.
 • Yllättävän maukasta.
 • Pingviinin vaniljakermajäätelö on tunnetusti suhteellisen laadukasta, ei moittimista.
 • Ulkonäön perusteella kuvittelisi syövänsä pelkkää vaniljajäätelöä, jossa on ripaus punaista siellä täällä. Koska makua on kuitenkin näinkin reippaasti, täytyy sen olla peräisin aromista, joka on sekoittunut koko jäätelöön. Pelkkä kastike ei voi antaa näin paljoa makua.
 • Maku jäljittelee oikein onnistuneesti Polkaa. Omaan suuhuni maku on jo turhan väkevä, kun en piparmintusta niin perusta. Isoa annosta ei tee mieli syödä. Piparmintun maku jää suuhun pitkäksi aikaa.
 • Oletan, että Polkan ystävät ihastuvat.
Arvosana: 6 (asteikolla 1-10)

7 kommenttia:

 1. Oletko syönyt Ingmanin Polkka jäätelöä? Oliko tämä sitä parempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, en osaa yhtään verrata. :/ Tai nyt kun mietin, niin tuli hatara muistikuva, että olisin joskus syönyt yhden pallon irtojäätelöä... Se oli varmaan Ingmania. Mutta siitä on jo niin kauan aikaa, ettei aavistustakaan miltä se maistui!

   Poista
  2. Hups, oonhan mä syöny Ingmanin Polka-irtojäätelöä tänä kesänä, olin aivan tyystin ja täysin unohtanu... :D Arvostelu löytyy osoitteesta http://jaatelonviemaa.blogspot.fi/2016/07/ingman-polka.html

   Pingviini oli siten parempaa, että siinä ei ollut mukana ärsyttäviä Polka-rakeita. Ingmanin jäätelössä taas oli kauniimpi ulkonäkö ja maku oli itselleni miellyttävämpi, koska se muistutti enemmän Mariannea kuin Polkaa. Kokonaisuutena Pingviini vie voiton, koska siihen on saatu Polkan maku niin paljon paremmin kuin Ingmaniin. Polkajäätelön on kai tarkoitus maistua Polkalta.

   Poista
 2. Katsopas Päivi heinäkuun arvostelusi. Silloin olet maistellut ingmanin polkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katos vaan! :D :D En sitten yhtään muistanut syöneeni sitä tänä kesänä. Luulin että joskus Vaasan vuosina tuli maistettua, mutta vielä mitä.

   Kiitos tarkkaavaiselle lukijalle! :)

   Poista
 3. Moikka! Bongasin tänään K-supermarketissa uusia Ben&Jerrys's makuja, tykkäätkö kyseisistä jätskeistä? http://www.benjerry.fi/jaatelomme/one-sweet-world-jaatelo ois mielenkiintoista jos arvostelisit esim. tämän :) Kiitos kivasta blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos! :)
   B&J:t ei oo mun suosikkeja, mutta tuo kinuskikahvikermajäätelö, jossa on vaahtokarkkeja kuulostaa kyllä siltä että pakko sitä on varmaan maistaa... Harmi että ne on niin perhanan kalliita. :/

   Poista