lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ingman Creamy Mokkapala

Mokkapala-jäätelöä alkoi tehdä mieli heti, kun näin tuotteen myynnissä. Ajattelin säästää jäätelön sellaiseen tilaisuuteen, että paikalla olisi useampi henkilö syömässä, mutta lopulta en jaksa odottaa. Onkohan tämä yhtä hyvää kuin Rocky Road?

Odotukseni lopahtavat, kun huomaan että kyseessä on tummasuklaajäätelö. Mikään tummaan suklaaseen liittyvä ei maistu minulle. Eihän mokkapaloihin edes kuulu tumma suklaa? Asia alkaa selvitä kun luen pohjasta tuoteselostetta, siellä nimittäin puhutaan brownie-paloista, niihin tumma suklaa liittyy paremmin. Mälsää jos tämä onkin brownie- eikä mokkapalajäätelöä.

Vähälaktoosista kahvinmakuista tummasuklaakermajäätelöä, kahvinmakuista kastiketta, brownie-palasia ja suklaanmakuisia rakeita.

Jäätelöä: 8,5 dl.
Hinta: 3,99 € Minimani, tarjous.
Valmistusmaa: Suomi.
Testitilanne: Perjantai-iltana en enää pysty vastustamaan pakkaslokerossa lymyävää jäätelöpakettia, pakko se on avata.

Tuomio: Huijauksen makua.
  • Ulkonäkö ei tuota suurta yllätystä; perinteistä Ingman Creamy -mallia. Harmi että karkit eivät ole tasaisesti ympäri jäätelöä.
  • Koostumus vaikuttaa pettymykseltä. Karkkeja on ainoastaan pinnalla, muuten tuotteessa tuntuu olevan ihan vaan suklaajäätelöä. Missä luvatut brownie-palat ovat?
  • Jäätelöä hallitsee selkeästi vahvan kahvin maku. Tumman suklaan maku jää osittain kahvin alle, mikä on mielestäni hyvä asia. Kahvijäätelöksi maku on ok, olen syönyt sekä pahempaa että parempaa.
  • Kahvikastike ei ole kastikkeena jäätelön seassa, vaan se on kovina raitoina sekä jäätelön pinnalla että pohjassa. Sanoisin että "kastike" on käytännössä tummaa suklaata, höystettynä kahvin maulla. En tykkää.
  • Brownie-palasia on koko pakkauksessa ehkä kaksi. Se on toki ihan riittävästi, koska palasia ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua hyvänmakuisiksi. Ne eivät maistu oikein miltään, koostumuksesta puolestaan tulevat mieleen sanat teollinen ja halpa. Mokkapaloihin palaset eivät liity.
  • Kokonaisuutena jäätelö ei ole pahaa. En kuitenkaan muista koska olisin viimeksi pettynyt näin kovasti. Miten ihmeessä tämän nimi voi olla Mokkapala? Mokkapalojen ideahan on herkullisessa, pehmeässä kahvinmakuisessa tomusokerikuorrutuksessa, jota ei oltu tässä huomioitu lainkaan.  Ei pelkkä kahvin maku tee jäätelöstä mokkapalajäätelöä, kyllä siihen vaaditaan muutakin.
  • Eikö jäätelön sekaan tai pinnalle olisi voinut laittaa kuorrutuksen palasia, tummasuklaakastikkeen sijaan? Eikö brownie olisi voitu hylätä ja käyttää niiden sijaan laadukkaita mokkapalojen palasia, joita olisi heitelty mukaan runsaalla kädellä?
  • Nimi pitäisi olla Mokkabrownie-jäätelö. Tällaisenaan tämä on suurta huijausta.
Arvosana: 4,5 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti