lauantai 5. joulukuuta 2015

3 Kaverin Mansikka & Vanilja

Itsenäisyyspäivän aattona täytyy tietenkin syödä suomalaista jäätelöä. Mielessäni kangastelee 3 Kaverin Juhla Mokka -jäätelö, mutta päädynkin Mansikka-Vaniljaan. Ihan vaan siitä syystä, että kaikissa isoissa kaupoissa on täysi hullunmylly, koska kaupat ovat seuraavana päivänä kiinni. En siis suostu menemään mihinkään lähi-Siwaani suurempaan kauppaan, ja sieltä taas ei löydy muita makuja kuin tämä. Tällä mennään.

Varsinaista tuotekuvausta ei ole, purkin pohjassa lukee vain Mansikka & Vanilja.

Jäätelöä: 5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 5,99 €.
Testitilanne: Valmistin ruoaksi eines-makkarapataa. Hirmu kätevää, kun tarvitsi vain kiehauttaa vesi ja lisätä valmiit ainekset pussista ja paloitella makkara mukaan. Helppoa, nopeaa, epäterveellistä ja aika olemattoman makuista. Jälkiruoaksi täytyy syödä vähän jäätelöä, että saa paremman maun suuhun.

3 Kaveria vinkkasi Instagramissa, että pipareita voi laittaa yöksi pussiin pehmeän leivän kanssa, jolloin ne pehmenevät, ja sen jälkeen laittaa jäätelöä kahden piparin väliin, niin saa pipari-jäätelöherkun. Innostun soveltamaan vinkkiä kauralastuihin, vaikka en ole niitä pehmittänytkään. Hyvää on.


 Tuomio: Ihan raikasta kesäherkkua.

 • Pinnassa on hieno kiehkura.
 • Vaniljajäätelössä paljon vaniljapilkkuja, aina hyvä merkki.
 • Todella pehmeää, nyt on kyllä hilkulla onko jo liian pehmeää.
 • Mansikkaosuus on tosi raikasta, tulee enemmän sorbetti kuin jäätelö mieleen.
 • Yleensä mansikkajäätelöt eivät ole kummoisia, koska ns. mansikan maku on niin teollinen. Tässä teollisuus on saatu hienosti vältettyä.
 • Vaniljajäätelö on ok, mutta jää mansikan varjoon, enemmänkin voisi olla makua.
 • Jos mukana olisi vielä mansikan paloja, ne parantaisivat kokonaisuutta.
 • Parhaimmillaan lämpimän kesäpäivän raikastuksena. Maistuu toki myös näin joulukuun alussa, kaatosateen ropistessa ikkunoihin.
Arvosana: 6 (asteikolla 1-10)

4 kommenttia:

 1. 3 kaverin jäätelöt on parhautta! Tykkään tästä sekä valkosuklaa-vadelmasta. Jotenkin poikkeuksellisen raikkaita, ei yhtään teollisia. Kotimaisia ja plussaa uniikista makuvalikoimasta!

  VastaaPoista
 2. Kaurakeksit toimii tosi hyvin monien jäätelöiden kanssa. Kaikista paras kombo tulee jos jaksaa leipoa keksejä ja syödä keksit lämpimänä jäätelön kera.

  Minä en ole syönyt tätä jäätelöä, mutta itse en yhtään tykkäisi jos jäätelössä on jotain hankalia marjanpalasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, lämpimiä, itsetehtyjä kauralastuja, nammm!

   Poista