maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mövenpick Maple Walnut


Vuoden 2016 jäätelöuutuuksiin kuuluu myös kolme puikkojäätelöä Mövenpickiltä. Valitsen testiin ensimmäisenä Maple Walnut -maun, koska se kuulostaa herkullisimmalta. Saksanpähkinää ja vaahterasiirappia, ihanan erilaista. Muissa uutuuspuikoissa on luvassa karamellia ja mantelia. Maple Walnut on toki ollut jo tähänkin asti Mövenpickin valikoimassa, purkkijäätelönä ja olettaisin että myös irtojäätelönä. En ole varma, kun en ole ikinä Mövenpickin jäätelöitä vielä syönyt, missään muodossa.

Kermajäätelöä, vaahterasiirappikastiketta, sveitsiläistä valkosuklaata ja karamellisoituja saksanpähkinäpaloja.

Jäätelöä: 0,9 dl
Valmistusmaa: Saksa
Hinta: 1,85 € Veljekset Keskinen
Testitilanne: Yritän saada sunnuntaina kaikenlaista hyödyllistä aikaan, mutta hieman meinaa tökkiä. Jäätelöstä saisi varmaan mukavasti lisävirtaa. Käynnissä on uutuusjäätelöiden sesonki, onneksi huomasin edellisen päivän keikkareissun yhteydessä mahtuvani edelleen lempimekkooni. Ei siis mitään syytä vielä rajoittaa maisteluita.


Tuomio: Tykkään.

  • Onpas hauskan muotoinen.
  • Näyttää olevan runsaasti pähkinärouhetta kuorrutteen seassa. 
  • Valkosuklaakuorrutteen maussa ei ole valittamista, valkosuklaa tosin jää saksanpähkinöiden maun varjoon. Mutta se ei haittaa.
  • Vaahterasiirappikastiketta on niukasti, makua tulee kuitenkin yllättävän paljon noin pienestä määrästä. Jos kastiketta olisi enemmän, jäätelö olisi jo liian makeaa.
  • Jäätelö on kermajäätelöä, sveitsiläisestä kermasta, mielestäni se ei ihan laadultaan pärjää suomalaiselle kermajäätelölle.
  • Kokonaisuutena hakkaa kuitenkin suomalaiset Classicit selvästi. Tämä on herkullista. Vaahterasiirappi ja saksanpähkinät sopivat makuina erinomaisesti yhteen. 
  • Kesähelteelle tämä on turhan makea, mutta herkutteluun juuri passeli. Aikuiseen makuun sopiva, jotenkin ylellisen tuntuinen. Harmi, ettei tämä ole kotimaista.
Arvosana: 8,5 (asteikolla 1 - 10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti