lauantai 7. toukokuuta 2016

3 Kaveria Mango & Appelsiini

3 Kaverin toinen uutuus, Kookos & Suklaa on jo testattu, nyt vuoroon pääsee mango-appelsiini. Periaatteessa pidän mangon ja appelsiinin yhdistelmästä. Tänä vuonna vain varsinkin mangoa on ollut jo tarjolla yhdeltä sun toiseltakin merkiltä, niin maku ei enää tunnu niin uudelta ja erilaiselta. Tärkeintä kuitenkin on, että tässä jäätelössä ei ole mukana suklaata. 3 Kaverin jäätelöiden top 3 -vahvuudet ovatkin mielestäni kotimaisuus, tavallisuudesta poikkeavat maut ja suklaan rajaaminen ainoastaan muutamaan tuotteeseen.

Mango- ja appelsiinijäätelöä. Kaipaan kovasti 3 Kaverin jäätelöpurkkeihin kunnon tuotekuvauksia, kuten "laktoositonta appelsiinikermajäätelöä ja mangosorbettia", sen sijaan että purkin pohjassa lukee vain Mango & Appelsiini. Olisi mukava tietää, millaista jäätelöä on ostamassa.
Laktoositon. Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 5 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 4,99 € KSM. Myynnissä vain K-supermarketeissa.
Testitilanne: Olen suunnitellut säästäväni maistamisen äitienpäiväksi. Nyt on kuitenkin niin aurinkoinen ilma, etten jaksa odottaa sunnuntaihin asti. Jäähän tästä vielä äitillekin vaikka kuinka.


Tuomio: Hedelmää riittää.

 • Hedelmäinen tuoksu.
 • Vaikuttaa siltä, että koostumussuhde on tasapainoisempi kuin kookos-suklaassa, jossa kookos jäi tylysti sivuosaan. Mukana näyttää olevan kivasti sekä vaaleankeltaista appelsiinijäätelöä että kirkkaankeltaista mangojäätelöä. 
 • Mangon koostumus eroaa selvästi appelsiinista, mango on hyvin sorbettimaista. Maku on voimakas ja hedelmäinen.
 • Appelsiinijäätelön maku on puolestaan pehmeän mieto.
 • Pelkkä appelsiinijäätelö jäisi vaisuksi ja pelkkä mangojäätelö muistuttaisi liian paljon hedelmäsoseen syömistä. Yhdessä maut täydentävät toisiaan, appelsiini pehmentää mangoa.
 • Hetkinen, nyt kun kaivan purkkia syvemmälle, joudun pyörtämään osan puheistani. Mangojäätelöä on nimittäin reilusti enemmän kuin appelsiinia.
 • Tässä on sama ongelma kuin saman valmistajan mustaherukka-appelsiinijäätelössä: appelsiinijäätelöä on suhteessa liian vähän. Näin mangojäätelön osuus korostuu ja tunnen syöväni normaalia sakeampaa Piltti-sosetta.
 • Aurinkoisen värinen jäätelö sopii tavallaan hellepäivään, sillä sorbettimaisuus tuo siihen sopivaa viileyttä. Maku on kuitenkin sen verran makea, että kyllä tässä vesihanaa on lähdettävä etsimään.
 • 3 Kaverin jäätelötehtaalle esitetään jatkuvasti paljon toiveita uusista mauista. Itse toivon valikoimaan tulevan tujua salmiakkijäätelöä. Oukkidoukki- ja turkinpippurityylistä, niin ettei suuhun pystyisi laittamaan kerrallaan kuin pieniä lusikallisia. Ja seassa saisi olla pehmeitä lakritsifudgepalasia. Nam.

Arvosana: 6 (asteikolla 1 - 10)

2 kommenttia:

 1. Minä tykkaan sinun blogia. Se on hauskaa että minä voin tietaa jäätelösta ennen kuin minä ostin kauppasta. Minä haluan että sinä tulee Tampereelle syömaan Minnettin jäätelöä joka tosi suosittu tässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla että tykkäät. :) Minetissä on kyllä tarkoitus käydä tämän kesän aikana maistelemassa, sen jäätelöt näyttävät niin hyviltä!

   Poista