torstai 26. toukokuuta 2016

Tötterön Aika jännä Karamellisoitu Inkivääri-Vanilja


Maistoin uusista Tötterö-jäätelöistä jo Suolaista kinuskia ja vadelma-chili-salmiakkia ei ole vieläkään Prismaan tullut, joten maisteluun pääsee inkivääri-vanilja. Ei ole yhtään houkutteleva maku, enkä olisi tätä ostanut, ellei sitä olisi ollut saatavana näin kivan pienessä pakkauksessa. Minulle saa myytyä lähes mitä tahansa, kunhan sen käärii tarpeeksi pieneen pakkaukseen. Pitääköhän joku oikeasti inkivääristä? Ainut mieleenjäänyt kokemukseni inkivääristä on noin vuoden takaa, jolloin innostuin leipomaan yliterveellisiltä vaikuttavia pikkuleipiä, joihin ei tullut lainkaan vehnäjauhoja tai valkoista sokeria. Ihmettelin hieman, miksi reseptissä oli niin suuri määrä inkivääriä, mutta tein työtä käskettyä. Ja hirveitähän niistä tuli. Sama kuin olisi lusikoinut suuhunsa pelkkää inkivääriä suoraan maustepurkista. Pikkuleivät menivät roskiin ja jatkoin tiivistä yhteiseloani vehnäjauhojen ja sokerin kanssa.

Laktoositonta vaniljakermajäätelöä karamellisoidulla inkiväärikastikkeella.
Laktoositon.
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 1,36 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 2,15 € Prisma. Myynnissä S-ryhmän kaupoissa.
Testitilanne: Valmistan ruoaksi ihan itse kehittämääni peruna-pakastejuuresvuokaa. Yleensä kokeiluni päätyvät edellä kuvatun tilanteen tapaan roskiin, enkä tälläkään kertaa ole kovin toiveikas lopputuloksen suhteen. Odotan ruoan valmistumista ja mietin, että nyt olisi hyvää aikaa maistaa uutta jäätelöä. On sitten valmiiksi parempi mieli, jos ruoka jääkin syömättä.


Tuomio: Maku ok, ulkonäöltään hengetön.

 • Missä kastike on? Näen ainoastaan valkoista jäätelöä, jossa on ehkä kolme tummaa pilkkua seassa.
 • Inkivääriltä maistuu. Ihan tulee pikkuleivät mieleen. Ei ole kuitenkaan yhtä pahaa, sillä inkiväärin määrä on tässä huomattavasti sopivampi.
 • Maussa ei siis suurempaa moittimista. 
 • Eihän inkiväärijäätelö sinällään mitään makuhermoja räjäyttävän herkullista voi ollakaan, mutta kyllä tätä ihan syö.
 • Odotin vain, että mukana on kastikeraitoja. "Karamellisoitu" kastike kuulosti vieläpä aika herkulliselta ja toi mieleen pehmeän toffeekastikkeen. Ilmeisesti kastike on näkymätöntä, koska inkiväärin maku on kuitenkin mukana.
 • Eniten nämä Tötterö-jäätelöt eroavat 3 Kaverin ja Jymy-jäätelöistä E-koodien suhteen. 3 Kaverin ja Jymy-jäätelöt ovat lisäaineettomia, tässä maussa E-koodeja on kahdeksan.
 • Ruoka oli ihme kyllä hyvää.
Arvosana: 3,5 (asteikolla 1-10)

4 kommenttia:

 1. Inkiväärihän on aivan parasta. Mutta ei se maustehyllystä löytyvä inkiväärimauste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkivääri on mulle sinällään ihan vieras laji, ajattelen vaan automaattisesti maustepurkkia, joka pilasi mun pikkuleivät. :D Toivottavasti tykkäät tästä jäätelöstä, jos maistat joskus. Inkiväärin ystävälle se voisi hyvin maistua! :)

   Poista
 2. Todella hyvä inkiväärivaniljajäätelö,suussa sulavaa ja maku kohdallaan.Paras pitkään aikaan uusista mauista.

  VastaaPoista