lauantai 21. toukokuuta 2016

Tötterön Aika jännä Suolainen Kinuski


Prismassa tuli sattumalta vastaan uusia jäätelöpurkkeja, joilla oli hassut nimet. Katsoin purkkeja epäillen, ovat taatusti ulkomailla valmistettuja. Oho, nämähän on tehty Suomessa. Ja ainakin jäätelöissä käytetty maito on suomalaista alkuperää. Jospa näitä sitten maistaisi.

Olen viime aikoina pohtinut paljon, mitä jäätelöitä ottaisin blogiin mukaan. K-kaupoissa on tarjolla uusia Mozart- ja Sacher-jäätelöitä sekä jotain omituisia kiivi- ym. jäätelöitä. Lähi-Siwassa, joka sekin kai pian muuttuu K-marketiksi, näin Siwa-jäätelöpurkkeja, joissa oli ihan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Mutta mutta. Kaikki ovat valmistettuja ulkomailla: Puolassa, Iso-Britanniassa, Liettuassa ja ties vaikka missä. Ja minä kun koitan aina suosia suomalaista ostoksissani. Etsin tuotteista avainlippuja lähes maanisesti. Ei tulisi mieleenikään ostaa esimerkiksi ulkomailla valmistettua rahkaa tai jogurttia, kun kerran kotimaistakin on saatavilla, joten miksi ostaisin ulkomaista jäätelöä?

Ettei ihan menisi hurskasteluksi, niin Ruotsin kohdalla teen poikkeuksen. Koska Marabou-suklaa vaan on niin hyvää. Ja Sia-jäätelö myös. Lisäksi olen syvästi ihastunut Göteborgiin, ehdoton lempikaupunkini! Mutta yleisesti ottaen keskityn nyt jatkossa kotimaisiin jäätelöihin.

Tötterön Aika jännistä jäätelöistä pääsee ensimmäisenä testiin Suolainen kinuski. Inkivääri-vanilja odottaa pakastimessa ja vadelma-chili-salmiakkia olisin jo ostanut, mutta se oli loppu. Jäätelöt on valmistanut espoolainen jäätelötehdas Aguila, jonka perustajat ovat lähtöisin Argentiinasta. Sama yritys on valmistanut Pirkan vegaaniset jäätelöt, joista maistoin Mango-Passiota. Lisäksi he valmistavat Caminito-jäätelöitä ja sorbetteja.

Suolaista kinuskikermajäätelöä.
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 5 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 4,75 € tai jotain sinne päin. Alle 5 € kuitenkin. Myynnissä vain S-ryhmän kaupoissa.
Testitilanne: Olen tehnyt tällä viikolla aika reippaasti koulutehtäviä ja oikeita töitä, joten palkitsen itseni jäätelöllä. Lisäksi iltapäivällä on edessä todella jännittävä Suomi-Venäjä -jääkiekkopeli, siihen täytyy valmistautua kunnon tankkauksella.


Tuomio: Perushyvää toffeejäätelöä.

  • Pakkaus vaikuttaa halpislaadulta muihin vastaaviin purkkeihin verrattuna.
  • Jäätelön rakenne on onnistunut: pehmeää, muttei sula liian nopeasti.
  • Kyllä minä tästä kinuskikermajäätelöstä tykkään. Tai toffeelta tämä lähinnä maistuu. Ei ole mitään ällömakeaa, vaikka makua riittää hyvin.
  • Siellä täällä jäätelön seassa on ripaus kinuskikastiketta, joka on kyllä sinällään maukasta, mutta sitä saisi olla reippaasti enemmän. Näin kastike tulisi paremmin esiin ja antaisi vaihtelua koostumukseen. 
  • Kaipaan pureskeltavaa. 3 Kaverin vastaavassa maussa oli pähkinöitä, joita oli mukava rouskutella.
  • Kalpenee 3 Kaverin Paahdetulle pähkinälle ja kinuskille, mutta kuitenkin kelpo jäätelöä. Suolaisuus ei tule läheskään niin hyvin esille kuin toisella valmistajalla tuli.
  • Olisipa tästä lakritsiversio.
Arvosana: 7,5 (asteikolla 1-10)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti