lauantai 6. elokuuta 2016

Aino Sitruuna & Marenki


Ainolta on tullut markkinoille kaksi uutuusmakua, joista testissä ensimmäisenä on Sitruuna & Marenki. Testijärjestyksen päättäminen oli helppoa, sillä toinen uutuus on Kirsikan Kuiskaus ja inhoan kirsikkaa. Lykkään maistamista tuonnemmaksi erittäin mielelläni. Sitruuna ja marenki sen sijaan kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä. Aino-jäätelöiden maut tuppaavat olemaan sangen perinteisiä, kultaisella keskitiellä kulkevia makuyhdistelmiä, joita löytyy jo sadasta muustakin jäätelöstä. Nyt on lähdetty vähän rohkeammille linjoille, siitä iso peukku.

Laktoositonta sitruunanmkuista kermajäätelöä, vaniljakermajäätelöä, sitruunakastiketta ja kaakaovoilla kuorrutettuja marengin paloja. 
Laktoositon.
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 9 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 4,99 € CM (tarjouksessa)
Testitilanne: Seinäjoella järjestetään Vauhtiajot, joissa monien muiden esiintyjien ohella nousee lavalle E-Type. Tämä iskee omaan ikäluokkaani aika tukevasti. Koska festivaali järjestetään keskellä kaupunkia, menemme ystäväni kanssa röyhkeästi hyödyntämään ilmaiseksi kuuluvat musiikit juhla-alueen ulkopuolelle. Periaatteessa tuomitsen tällaisen toiminnan, mutta kerrankos sitä itsekin sortuu. Ennen keskustaan lähtöä pidämme jäätelöetkot luonani.

E-Type oli muuten aika surkea. Kuulostaa paljon paremmalta YouTubesta kuunneltuna.


Tuomio: Erinomaista.

 • Hyväntuulisen näköistä. Jos jäätelö voi näyttää aurinkoiselta, niin tämä näyttää.
 • Kastiketta on ihanan paksusti jäätelön päällä. Koostumus tuo mieleen sorbetin.
 • Herttileijaa, miten hyvää!
 • Sitruunaisen kirpeää, mutta ei liikaa. 
 • Raikasta. Varsinaista kesäjäätelöä.
 • Pelkkä kastike on aika kirpsakkaa, mutta pehmeä kermajäätelö tasapainottaa makua loistavasti.
 • Rapeat marenkipalat vievät kielen mennessään, niitä voisi olla mukana enemmänkin.
 • Tuoteseloste on pitkä kuin nälkävuosi, eikä sitruunaa mainita kuin kohdassa "sitruunamehutiiviste (0,8 %)". Eli nimestä huolimatta sitruuna loistaa poissaolollaan. Hyvin sitruunan maku on saatu keinotekoisesti tuotettua, minuun olisi mennyt ihan täydestä.
 • Maku on niin kohdallaan, että jos järki ei estäisi, söisin koko purkin kerralla. Törkeän hyvää.
Arvosana: (asteikolla 1-10)

6 kommenttia:

 1. Uhhuh, pakkohan tätä on päästä maistamaan. Toivottavasti ei ole Aino-hyllyt ihan tyhjennetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt on kyllä suuri vaara ei-oolle, kun ovat vielä tarjouksessa. :)

   Poista
 2. Voi kuinka hyvältä kuulostaakaan:) Pakko päästä maistamaan! Tykkään yleensäkin kaikista raikkaista jäätelömauista niiden tylsien ja tunkkaisten suklaisten sijaan. Pitääkin kokeilla, jos tämä olisi minunkin mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäät, tämä oli kyllä piristävä poikkeus moneen muuhun jäätelöön verrattuna! :)

   Poista
 3. Petyin vähän kun nyt viimein kokeilin tuota, mutta ehkä tämä jäätelö on tosiaan vähän "aikuisempaan makuun". Minusta sitruuna sopii paremmin sorbettiin kuin kermajäätelöön, mutta kyllä tämä syödessä paranee. Ja ainakin rasia säilyy pakkasessa pitempään kuin useimmat muut jäätelöt, jotka hupenevat aivan liian nopeasti.

  VastaaPoista
 4. En tykännyt.Yritin saada sitruunan makua,mutta ei...missä sitruuna? todella vähän kirpeyttä,olisi voinut olla enemmänkin,jos kerran sitruuna mainitaan.Ja jäätelöstäkään en saanut makua,keltainen osa maistui niin miedolta että olisi voinut olla vaikka mieto mangojäätelö.Kananmunan maku tuli välillä esiin pahasti.Marengin muruset ok.

  VastaaPoista