perjantai 5. elokuuta 2016

Fazer Dumle


Ystävällinen lukija vinkkasi Instagramissa, että Aino-jäätelöihin on tullut kaksi uutuusmakua. Ilokseni löydän Citymarketista molemmat: Kirsikan Kuiskaus ja Sitruuna & Marenki. Samalla vastaan tulee kolmaskin uutuusjäätelö; purkissa myytävä Dumle. Tähän asti Dumlea on ollut saatavana puikkona. Dumle Snacks -puikko ei ole ollut kuitenkaan mieleeni. Liian makea, liian tuhti. Jo puolivälissä tulee olo, ettei jäätelöä halua syödä loppuun.

Jännä, ettei Susu-jäätelöä ole vieläkään myynnissä, vaikka Pätkis-jäätelökin on lanseerattu jo aikaa sitten. Työskentelin aikaisemmin irtomakeisia myyvässä yrityksessä ja Susu oli vuodesta toiseen asiakkaiden ylivoimainen suosikki. Veikkaan, ettei huolella kehitetty ja onnistunut Susu-jäätelö jäisi altaisiin myymättä.

Vaniljakermajäätelöä, suklaanmakuisia paloja ja toffeekastiketta. 
Gluteeniton.
Tuoteseloste linkissä.

Jäätelöä: 4,8 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 4,99 € CM
Testitilanne: Tällä kertaa syöntihetkeä mieleenpainuvampi on ostotilanne. Citymarketin kassakone ei anna Dumle-jäätelölle hintaa ja kassamyyjä soittaa pakasteosastolle. Ongelma ei tahdo ratketa. Takanani on kohtuullisen pitkä jono muita asiakkaita, jotka huokailevat ja luovat minuun tuskastuneita silmäyksiä. Kammoan konflikteja enkä haluaisi olla kenellekään vaivaksi. Mieleni tekee kovasti sanoa että antaa olla, jätetään jäätelö tähän, niin ei kenenkään tarvitse enää odottaa. Pakotan kuitenkin itseni olemaan hiljaa. Ei ole minun syyni, jos osastovastaava ei ole huolehtinut tuotteelle hintaa järjestelmään. Ja jos jätän jäätelön kassalle, kassamyyjällä on pian vaivoinaan puoli litraa sulanutta jäätelöä. Minä en poistu tästä ilman Dumle-jäätelöäni ja piste. Löytyy se hintakin lopulta. Voitaisiinko yhdessä sopia, että kun kassalla jokin tökkii, kukaan ei huokaile kuuluvasti? Se ei auta ketään eikä mitään. Kiitos.Tuomio: Makeaa, mutta hyvää.

 • Nyt on kyllä hyvää. Pelkkä jäätelö on heti täyteläistä ja pehmeää, kunnon kermajäätelöä.
 • Lisukkeissa ei ole säästelty.
 • Toffeekastike on aika kiinteässä muodossa. Periaatteessa pidän enemmän juoksevasta kastikkeesta, mutta koska kyseessä on Dumle-jäätelö, kastikkeen kuuluu olla tällaista venyvää.
 • Suklaanmakuiset palat ovat sopivan pienenä rouheena. Suklaa on selvästi pienemmässä roolissa kuin puikossa, mikä on pelkästään positiivinen asia.
 • Tämä oikeasti maistuu Dumlelta. Siinä missä Pätkis-jäätelö ei maistunut Pätkikseltä, tässä on onnistuttu luomaan Dumlen maku. Olihan se Pätkis-jäätelö muutenkin ala-arvoista, ei voi puhua samana päivänä tämän kanssa.
 • Tuoteseloste on niin pitkä, etten uskalla edes lukea, mitä kaikkea jäätelö sisältää.
 • Todella makeaa, muttei niin makeaa ja tuhtia kuin puikko. Varsinkaan, jos malttaa olla syömättä puolta purkkia kerralla.
 • Parasta, mitä olen hetkeen syönyt.
Arvosana: 8 (asteikolla 1 - 10)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Kuten myös Ainon uutuudet, pitääpäs kurkata löytyykö niitä jo täältäpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy, Ainon Sitruuna & Marenki oli nimittäin aika jäätävän hyvää! :)

   Poista
 2. Maistuuhan pätkis jäätelö pätkikselle.

  VastaaPoista
 3. Pääsi tätä maistamaan ja täytyy yhtyä sun sanoihin. Aivan erilaista kuin puikko ja aivan käsittämättömän pehmeää pakkasesta päin syötynä. Onnistunein versio "omassa sarjassa" eli vs omar ja pätkis variaatiot. 8 jopa alakanttiin ;-)

  VastaaPoista