sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ben & Jerry's Core Blondie Brownie


Olen jo monesti valittanut että Ben & Jerry's -jäätelöt ovat luvattoman kalliita. Seinäjoen Minimani tarjosi iloisen yllätyksen, kun huomasin että siellä puolen litran purkit maksavat "vain" 4,50 - 4,90 euroa. Yleensähän näistä saa pulittaa kuusi euroa. Pienen pohdinnan jälkeen ostoskärryyn pujahtaa Blondie Brownie, vaikka siinä onkin suklaajäätelöä. B&J:n suklaajäätelö ei ole ainakaan tähän asti kolahtanut minuun. En pitänyt myöskään Karamel Sutrasta, joka on hyvin samantapainen kuin tämä. Mutta voihan silti olla, että pidän tästä? Eikö vain?

Suolainen kinuskikaramelliydin, suklaa- ja vaniljajäätelöä, suklaabrownie- ja kakkupaloja.

Jäätelöä: 5 dl.
Valmistusmaa: Jossain tämäkin on valmistettu.
Hinta: 4,90 € Minimani.
Testitilanne: Lauantai-ilta, olen käymässä vanhempieni luona. Hevoset on hoidettu yöpuulle ja nyt herkuttelemme äidin tekemällä raparperi-marenkitortulla ja jäätelöllä. Kissa odottelee jo sohvalla, että tulisin sen viereen köllöttelemään. Ettei kuvaus menisi liian ruusuiseksi, niin oikeasti kissalle ei minun seurani sitten kelvannutkaan, sain viettää loppuillan Vareksen seurassa.

Tuomio: Hyvänmakuinen kinuskisydän. Kaikki muu on huonoa.
  • Oijoi, kinuskisydän alkaa jo heti pinnasta ja siinä ei ole kyllä kinuskia säästelty. Nam.
  • Vaniljajäätelö ei maistu miltään. Niin kuin ilmaa söisi.
  • Suklaajäätelö on todella pahaa. En keksi siitä mitään positiivista. Jäätelö ei edes maistu suklaalle, vaan lähinnä todella tummalle kaakaolle. Aivan liian väkevää.
  • Kahden pallon annokseeni tulee ainoastaan yksi pala vaaleaa kakkua. Pala on iso ja kova. Maussa ei ole kehumista.
  • Myös brownieta löytyy vain yksi pala. Koko on sama kuin vaaleassa kakkupalassa ja maku vielä pahempi. Tämä on sentään pehmeämpi. Brownie maistuu valitettavasti täysin samalta kuin suklaajäätelö.
  • Kakku- ja browniepalat pitäisi olla pieniä, niin että niitä riittäisi ympäri jäätelöä.
  • Kinuski vie kielen mennessään. Tuoteselosteen mukaan sen pitäisi olla suolaista, mutta makeaa se kyllä on. Selkeästi koko jäätelön paras osa. Tulee sama fiilis kuin Karamel Sutraa syödessä: haluaisi syödä pelkän kinuskisydämen.
  • Iso pettymys. Jälleen.
  • Raparperitorttu puolestaan oli herkullista, peittosi jäätelön 6-0. Resepti on vanhasta Pirkka-lehdestä, nimellä raparperihyve.
Arvosana: 3 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti