tiistai 28. heinäkuuta 2015

Fazer Omar

Nestleltä on tullut nyt kaksi kiinnostavaa uutuusjäätelöä. Pätkis oli pettymys, toivottavasti Omar lunastaa odotukset paremmin. Itse ainakin odotan paljon enemmän Omarin maistamista, koska pidän kyseisistä makeisista kovasti, toisin kuin Pätkiksestä. Pyöräilen aurinkoisena lomapäivänä Kivihaan Citymarketiin (Vaasassa), toivoen että uutuus olisi jo ehtinyt esille. Ja siellähän niitä on pakastealtaassa.

Karamellikermajäätelöä, kinuskikastiketta ja toffeepaloja. 

Jäätelöä: 4,8 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 4,99 € CM.
Testitilanne: Jäätelöpurkki on tietenkin pakko avata heti kotiin päästyäni. Pyykkäämistä, työtuntilistojen postittamista sekä rästissä olevan kesätentin tekemistä voi hyvin lykätä vielä seuraavaan päivään. Tärkeimmät asiat täytyy hoitaa ensin.
Tuomio: Peruskivaa karamellijäätelöä.
 • Pallokauha uppoaa helposti jäätelöön, olen vain niin täpinöissäni etten malta pyöritellä kunnon palloja vaan lusikoin jäätelöä kuppiin suurpiirteisesti.
 • Ei tuoksu oikein miltään.
 • Eikä kyllä näytäkään ihan niin herkulliselta mitä purkin kyljessä oleva kuva.
 • Karamellijäätelö on laatutavaraa. Makua löytyy, mutta ei ole liian makeaa.
 • Kinuskikastiketta on todella kitsaasti. Ei maistu juuri miltään.
 • Toffeepalat maistuvat periaatteessa Omarilta. Ne ovat kuitenkin kovempia kuin makeis-Omarit, joihin hampaat uppoaa ihan itsekseen. 
 • Toffeepaloja on liian vähän. Palat saisivat myös olla reilumman kokoisia. Nyt ne ovat juuri sen kokoisia että jäävät vaan hampaiden väleihin kiinni.
 • Onneksi karamellijäätelö maistuu hyvältä, koska käytännössä tämä on lähes pelkkää karamellijäätelöä. Lisukkeita on sen verran niukasti.
 • Odotin parempaa. Hyväksyn tämän kuitenkin Omar-jäätelöksi, toisin kuin Pätkis-jäätelön, koska tässä sentään on muutama Omar-hippunen mukana.
 • Tässä olisi ollut potentiaalia paljon enempään, nyt on oltu turhan varovaisia. Kaipaan ronskimpaa otetta ja kunnolla makua.
Arvosana: 5,5 (asteikolla 1-10)

9 kommenttia:

 1. Mun mummolassa (isän äidillä ja isällä) oli aina Omar -karkkeja. Tässä vähän aikaa sitten mun miehen äiti oli ostanut niitä ja pitihän maistaa. Maku oli ainakin lähes samanlainen kuin lapsena (kasarilla ja ysärillä), mutta koostumus oli vähän erilainen. Joko kovempaa tai pehmeämpää kuin aikaisemmin, sitä en nyt muista. Erilainen jokatapauksessa.

  Jotenkin oon tosi epäileväinen ton Omar -jäätelön suhteen, kun en juurikaan yleensä uutuusjäätelöistä tykkää, mutta kai sitäkin pitää maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai onhan toki osa uutuusjäätöistäkin ok, mutta jotenkin noi vanhat tutut maut on enemmän omaan mieleen. Pitäisi myös tehdä enemmän itse jäätelöitä. Osa uusista on liian teennäisen makuisia ja tulee olo, että on vaan pakko koko ajan kehitellä uusia jäätelöitä. Eihän niitä pakko ole maistella, mutta eihän sitä tiedä jos sattuukin löytämään jonkun hyvän jäden.

   Pakettijäätelöissä on monesti hyviä uutuuksiakin, mutta osa puikoista ja tuuteista ei oo olleet mun mieleen.

   Poista
 2. Täysin samaa mieltä tuosta että uutuusjäätelöitä kehitetään monesti ihan vaan sen takia kun uutuuksia on saatava myyntiin. Väkisin vääntämällä harvoin syntyy mitään hyvää.

  VastaaPoista
 3. En kyllä tykkää omareista mutta mies on sellanen sokerihiiri että pakko kait tota on maistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :) Hammastikut vaan valmiiksi lähelle, jos toffeepalat jää hampaisiin.

   Poista
 4. Olen täysin samaa mieltä kaikista pointeista. Ihan hyvää tämä on. mutta ei mahtavaa. 3/5 avosanaksi

  VastaaPoista
 5. Just näin telkusta mainoksen ja mietin, että täyttyy joskus maistaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Maistamallahan se selviää, että tykkääkö. :)

   Poista