maanantai 6. heinäkuuta 2015

Ingman Creamy Kanadan vaahterasiirappi

Etsi kuvasta pupu!
Ingman Creamyt ovat viikonloppuna Citymarketeissa erittäin huokean hintaisia, 2,99 euroa. Tai siis erittäin huokeita normaalihintaan verrattuna. Menen kauppaan lauantaina viiden kieppeillä (eli aivan liian myöhään), silmissäni kangastelee Englantilainen lakritsi, jota haluaisin maistaa. Keskustan Citymarketissa ei tarjousjäätelöitä ole jäljellä lainkaan, joten suuntaan myöhäistä aikatauluani kiroillen Kivihakaan. Siellä on kaikkia muita makuja paitsi Englantilaista lakritsia. Olkoot, ostetaan sitten tätä. Siirappijäätelö kuulostaa kyllä aivan liian makealta. Onneksi ostin juuri tarjouksesta 24 pulloa kivennäisvettä.

Laktoositonta vaniljakermajäätelöä, kandeerattuja saksanpähkinöitä, vaahterasiirappikastiketta ja vaahterasiirappirakeita. Kandeeraus on ilmeisesti yhtä kuin sokerointi. Kiva, eihän tällaisessa jäätelössä olisi muuten vielä ollutkaan tarpeeksi makeutta.

Jäätelöä: 8,5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 2,99 € CM.
Testitilanne: Päivän ruokavalio on ollut jo tähänkin asti melko epäterveellinen, joten antaa mennä vaan. Iltapäiväkahviksi Valio Eila lattea, joka sopii lämpimään kesäpäivään kuin nakutettu, ja kyytipojaksi jäätelöä.

Tuomio: Aika maukasta muttei makeaa.
 • Koostumus on tuttua Creamya: jäätelön lisäksi löytyy myös pureskeltavaa. Tykkään.
 • Ei tämä ole yhtään liian makeaa.
 • Sokeroidut saksanpähkinät rouskuvat hampaissa, muistuu ikävästi mieleen että sokeriahan tässä pistellään poskeen.
 • Olen yllättynyt ettei vaahterasiirappikastike olekaan ällömakeaa.
 • Saksanpähkinät ja vaahterasiirappi sopivat maultaan hyvin yhteen.
 • Onnistunut pläjäys. Sopii kahvipöytään kesähelteelläkin.
Arvosana: 8 (asteikolla 1-10)

2 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kannattaa maistaa Creamyn lakritsijäätelöä! Siinä oikeasti maistuu vahva lakritsi eikä ole pelkkää vaniljajäätelöä. Tämän talouden ehdoton jätskisuosikki, kun on vähälaktoosinenkin.

  VastaaPoista
 2. Laku on tosiaan vieläkin maistamatta, täytyy korjata asia!

  VastaaPoista