keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kingis Lakritsi

Olen jo jonkin aikaa katsellut Kingis-purkkijäätelöitä sillä silmällä. Tykkään Kingis-puikoista, mutta minua mietityttää että miten Kingis voi toimia purkissa. Kyseinen jäätelöhän on muuten ihan tavisjäätelöä, juju on puikon sisällä olevassa paksussa ja herkullisessa sydämessä. Onkohan purkissa samanlainen sydän ja sen ympärillä vain vaniljajäätelöä? Miten sydäntä voisi syödä lusikalla, sehän on ihan kovaa? Päätän selvittää asian. Kingis-purkkeja on tarjolla muutamaa eri makua, valitsen lakritsin, koska se on suosikkimakuni Kingis-puikoista.

Laktoositonta vaniljakermajäätelöä ja lakritsitäytettä.

Lakritsitäyte? Mitä se on? Onkohan täällä oikeasti sellainen lakritsisydän?

Jäätelöä: 5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 3,95 € Minimani.
Testitilanne: Tulen töistä kotiin ja syön salaatin. Kruunaan terveellisen aterian avaamalla jälkiruoaksi jäätelöpurkin.

Tuomio: Lakritsin ystäville kelpo jäätelöä.
  • Ahaa, lakritsia on näemmä ympäri jäätelöä. Ei siis lakritsisydäntä.
  • Lakritsitäyte tarkoittaa siis lakritsiklönttejä. Ne ovat kunnon kokoisia, eikä niiden määrässä ole nuukailtu. Kyseessä ei ole mikään lakritsirouhe, vaan vaniljajäätelön seassa on tavallaan minikokoisia Kingis-puikon lakritsisydämiä. Ihanan kovia ja maistuvat ihan samalle kuin puikkojäätelöissä.
  • Tykkään!
  • Syön jäätelöstä muutamaan otteeseen, ja purkin pohjalle päästyäni huomaan ettei lakritsia olekaan riittänyt ihan pohjalle saakka. Siellä on vain tylsästi vaniljajäätelöä.
  • Ehkä kuitenkin syön Kingikseni mieluummin puikkoversiona, vaikka hyvin tämäkin minulle maistuu. Puikkojäätelössä on suhteessa enemmän lakritsia, tässä lakritsin osuus vaniljajäätelöön nähden jää pienemmäksi.
  • Tällä kertaa ei tarvitse heittää loppua roskiin, vaan syön koko jäätelön.
Arvosana: 7,5 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti