torstai 11. helmikuuta 2016

Aino Vadelmasuklaa

Aino-jäätelöihin on tullut uutuus, Vadelmasuklaa, joka on vielä sopivasti tarjouksessa Citymarketissa. Olen hieman yllättynyt, että uutuusmauksi on valittu vadelmasuklaa, koska Valloittava Vadelma löytyy jo valikoimasta. Onkohan tässä siis yhdistetty Valloittava Vadelma ja Ihana Maitosuklaa ja toivottu, että kahdesta ei-niin-onnistuneesta mausta syntyisi yksi hyvä jäätelö?

Monilla Aino-jäätelöillä on kauniita nimiä, osa on nimetty hyvin pelkistetysti. En haluaisi olla yltiönegatiivinen, mutta tämän tuotteen kohdalla ytimekäs nimi "Vadelmasuklaa" vahvistaa entisestään vaikutelmaa siitä, että jäätelön synty on mennyt jotakuinkin näin: "Hei pian vaihtuu jakso, meidän on pakko pistää joku uus tuote markkinoille, onko kellään ideoita? Ai ei, no yhdistetään kaks vanhaa makua että saadaan jotain kasaan. Onko kellään ehdotuksia nimen suhteen? Ai ei, no olkoot vaikka Vadelmasuklaa." Voi olla, että tuotteen kehittelyyn on käytetty hirmuinen määrä aikaa ja vaivaa, mutta tällainen vaikutelma minulle välittyy.

Blogin kirjoitettuani muistin, että Ainolla on jo Vadelman & Suklaan Taika -tuutti, eli tässä on ilmeisesti vaan siirretty tuuttijäätelö isompaan pakettiin. Tuutin on täytynyt olla suosittu maku, itse en pitänyt siitä yhtään. Sen verran tuotteissa on ainakin eroa, että isossa pakkauksessa on vielä vähemmän vadelmaa kuin tuutissa, mutta päällä olevat vadelmahiput ovat sen sijaan isossa pakkauksessa pehmeitä ja hyvänmakuisia, kun tuutissa ne olivat kuivia ja kovia.

Vadelmanmakuista kermajäätelöä ja suklaakermajäätelöä maitosuklaanmakuisella kastikkeella ja vadelmapaloilla.

Jäätelöä: 9 dl.
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 3,99 € CM.
Testitilanne: Maistan jäätelöä kahteen eri otteeseen. Ensin tarjoan sitä vanhemmilleni, kun he käyvät pistämässä kuriin pyykkikoneeni, joka innostui linkousvaiheessa siirtymään paikaltaan. He kehuvat jäätelöä kilpaa (On niin hyvää, maistuu oikein kunnolla vadelmalta ja suklaatakin on tosi runsaasti). Minun on pakko syödä seuraavana päivänä vielä toinen pallo ja testata, maistuisiko se omaan suuhuni yhtään paremmalta kuin ensimmäisellä kerralla.

Tuomio: Suklaantapaista on, missä vadelma?

 • Sekä pakkaus että itse jäätelö näyttävät hyviltä, niin kuin Ainoilla on tapana näyttää.
 • Hyvin saa palloja, eli on ainakin pehmeämpää mitä Ihana Maitosuklaa oli.
 • Suklaata näyttää olevan todella runsaasti, varsinkin reunoilla. Ja myös jäätelön keskellä on muutama tuhti sattuma. 
 • Syödessä selviää, että suklaan määrässä on hieman jo liioiteltu. Tuotekuvauksessa kerrottu suklaanmakuinen kastikehan on ihan kiinteää, eli käytännössä suklaanmakuisia paloja. Jos vastaan tulee kohta, missä on saman verran materiaalia kuin kahdessa suklaalevyn palassa, niin se on minulle jo jäätelössä liikaa. Pureskeltavaa pitää olla, mutta rajansa kaikella.
 • Sinällään suklaa on onneksi harvinaisen hyvänmakuista, keinotekoisuus toki paistaa kilometrin päähän, mutta paljon pahempia on ollut tarjolla. Kyseessä ei siis ole aito suklaa, vaan pelkästään suklaanmakuinen kastike.
 • Vadelmajäätelö on kivan pinkkiä, mutta muuten se ei vakuuta. Mukana on hieman vadelman makua, mutta nimenomaan keinotekoisen vadelman makua. 
 • Tuoteselosteesta selviää, että tuotteessa on 0,3 % pakkaskuivattua vadelmaa. Onhan se parempi kuin 0,0 %. Oletan, että nämä vadelmat ovat jäätelön päällä olevia hippusia, koska ne maistuvat oikealle vadelmalle.
 • Kyseessähän on "vadelmanmakuinen jäätelö", eli ei vadelmajäätelö. Olisin kyllä odottanut, että suklaajäätelökin on vain "suklaanmakuista jäätelöä", mutta ei. Suklaajäätelö ei nimittäin maistu miltään. No maistuu se vähän kaakaolle.
 • Itselleni jää päällimmäiseksi mieleen tuotteen keinotekoisuus. Mieluummin söisin vadelmasuklaajäätelöä, jossa olisi oikeaa vadelmaa ja suklaata, kuin tällaista vadelman- ja suklaanmakuista teollista jäljitelmää.
Arvosana: 4 (asteikolla 1 - 10) 

6 kommenttia:

 1. Tämä oli tehokkaasti myyty loppuun Cittareista kun olisin halunnut maistaa :) en tiedä mitä odotan. Tykkään kyllä Ainon Ihana maitosuklaa jätskistä joten toivon että tämä olisi hyvää, haluan kyllä maistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kökkö, uutuudet tietty aina kiinnostaa niin loppuvat ekana. Paikalla olleista tosiaan 2/3 piti jäätelöstä ja 1/3 ei, joten toivon ja luulen, että sinäkin pidät. :) Toivottavasti tulee pian uutta erää!

   Poista
 2. Minusta vadelmasuklaan pakkaus on niin herkkullisen näköinen, että haluaisin ostaa sitä itselleni. Ainut ongelma on vain se, että ylipäätään pidä makuyhdistelmästä vadelma-suklaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainolla on aina herkulliset pakkaukset, niihin on kyllä panostettu. Täytyyhän sinun tuota maistaa, kun on vielä nyt tarjouksessa. :)

   Poista
 3. ?? Mitä ihmettä, tämähän on jäätelöistä se iki-ihanin! Suklaasattumia ei koskaan, EI KOSKAAN, voi olla liikaa. Itse antaisin tälle jäätelölle arvosanaksi Jogiin-asteikolla 6/5!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jäätelö herättää ihanan kiihkeitä tunteita! Hienoahan se vaan on, että tällekin maulle löytyy kannattajia.

   Poista