keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Classic Valkosuklaa-Mangopassion

Huomaan sattumalta Vaasan Citymarketissa kaksi uutuus-Classicia: Valkosuklaa-Mangopassion ja Maitosuklaa-Vadelma. Onneksi tajusin ottaa kylmälaukun mukaan, niin voin ottaa uutuudet heti testiin. Olen yhä katkera siitä, että Valkosuklaa-Murokeksin valmistus lopetettiin, se oli paras puikkojäätelö ikinä. Classic Maitosuklaa-Lakritsi ja Valkosuklaa-Salmiakki ovat hyviä, mutta eivät yllä murokeksin tasolle.

Vaniljakermajäätelöpuikko mango-passionhedelmäkuorrutteella ja valkosuklaakuorrutteella.

Jäätelöä: 1 dl
Valmistusmaa: Suomi
Hinta: 1,79 € CM
Testitilanne: Lavatanssijumpan jälkeen voi taas syödä jäätelöä. "Taas" ei viittaa siihen, että söin jäätelöä viime viikonkin jumpan jälkeen, vaan siihen, että söin toista jäätelöä jo ennen jumppaan lähtöä. Mikäli joskus podet huonoa omaatuntoa herkuttelusta ja tunnet itsesi huonoksi ihmiseksi, voit aina ajatella "en kuitenkaan syö niin paljon herkkuja kuin se jäätelöblogin pitäjä, häneen minulla on vielä matkaa".

Tuomio: Raikas peruspuikko

 • Ei-minkään värinen. Ei myöskään tuoksu miltään. Väriainetta on käytetty (seitsemän muun E-aineen lisäksi), joten ihmettelen, minkä väristä jäätelö olisi ilman väriainetta.
 • Classiceissa on nykyään siirrytty ihan näihin tuplakuorrutuksiin. Päällä on valkosuklaakuorrute, sen alla sorbettimainen mango-passionkuorrute.
 • Hedelmäkuorrute on raikas, makuakin löytyy.
 • Valkosuklaa jää aika vaisuksi, maku voisi olla voimakkaampikin. Plussaa siitä, ettei kuorrute ole liian makeaa, niin kuin valkosuklaa usein on.
 • Vaniljajäätelö on ok, seassa näkyy muutama vaniljapilkkukin. 
 • Olen vähän pettynyt, että valkosuklaa-mangopassionjäätelöstä suurin osa onkin ihan tavallista vaniljajäätelöä. Sen sekaan olisi hyvin voinut laittaa edes hedelmäraitoja.
 • Maut sinällään sopivat hyvin yhteen, hedelmät tuovat raikkautta valkosuklaaseen.
 • Turvallinen perusjäätelö, joka ei hirveästi sykähdytä suuntaan eikä toiseen.
 • Kesäpäivänä varmaan ihan paikallaan.
 • Classicien kokoa pienennettiin viime vuonna niin, että jäätelöä on nyt 1 dl, kun aikaisemmin oli 1,1 dl. Voi olla, että poden jo jäätelön yliannostusta tälle päivälle, mutta minulle tässä on vieläkin liikaa. Puolet jäätelöstä menee takaisin pakastimeen.
Arvosana: 5 (asteikolla 1 - 10)

4 kommenttia:

 1. Näyttää herkulliselta :) pakkohan se on maistaa, Classicit yleensä ovat hyviä. Pidän minttusuklaan ja valkosuklaa-salmiakin mauista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä jännät ajat, kun uutuuksia alkaa tipahdella yhä enemmän. Jäätelökesä 2016, here we come!

   Poista
 2. Fazerin tyrkisk peber, classicin maitosuklaa-vadelma, uudet mövenpickin puikot ja LAKRITSI-PEHMIS(!!!) kuullostaa kans aikas hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä, lakritsi-pehmis?? Tuo on jo liian hyvää ollakseen totta!

   Poista