perjantai 12. helmikuuta 2016

Pappagallo Lakritsi

Jäätelön syönti uhkaa riistäytyä jo käsistä, mutta ei kai se ole niin vakavaa. Tämän jäätelön ostin jo joku päivä sitten tarjouksesta, yhdessä Pappagallo Pistaasin kanssa, joten täytyyhän tämäkin avata. Pistaasista en pitänyt, toivottavasti lakritsi on parempaa. Kyseessä on tosiaan Suomessa valmistettu jäätelö, vaikka olen aina luullut, että Pappagallot valmistetaan ulkomailla. Pyrin muutenkin kannattamaan kotimaisia tuotteita ja ajatukseni vahvistui tänään, kun luin Ilta-Sanomista, miten Italiassa valmistetusta Pirkka-jäätelöstä oli löytynyt kovakuoriainen. Nam.

Lakritsimaitojäätelöä.
Vähälaktoosinen.

Jäätelöä: 5 dl.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 3,99 €, CM.
Testitilanne: Vietän pitkästä aikaa leppoisaa puolivapaapäivää. Työkuviot ovat järjestyneet paremmin kuin olisin uskaltanut toivoa ja on kaikin puolin hyvä fiilis. Jos vielä imuroin, niin sitten varmaan voin avata purkin hyvällä omallatunnolla?

Pakkauksen ja jäätelön värit eivät oikein vastaa toisiaan.

Tuomio: Salmiakin ystävälle.

 • Tuoksuu vähän tervalle.
 • Väri ei kauheasti houkuttele, ruskea. Mutta mukana ei näyttäisi olevan keinotekoisia väriaineita, mikä on aina plussaa.
 • Maistuu jonkin verran Tervaleijonille. Olen joskus maistanut ihan aitoa Tervajäätelöä, joka myös maistui kyseisille pastilleille. Tuosta tervajäätelöstä en pitänyt, tämä on selkeästi parempaa. 
 • Siinä suhteessa jäätelö on huijausta, että parhaalla tahdollakaan en pysty kuvitella syöväni parhaillaan lakritsijäätelöä. Salmiakkia tämä on.
 • Onneksi pidän salmiakista. Minua huijattiin edes maukkaalla jäätelöllä.
 • Maku on niin voimakas, että en kaipaa mukaan mitään sattumia. Ihan puhtaita papereita jäätelön maku ei silti saa, keinotekoisuutta on jonkin verran mukana.
 • Sama pätee rakenteeseen. Jäätelö on sopivan pehmeää, mutta silti jotenkin teollisen tuntuista.
 • Tämä on huonompaa kuin Downtown ja 3 Kaverin -lakujäätelöt, mutta pidän tästä oikeastaan enemmän kuin Jymyn lakritsista. Saattaa jopa olla, että syön itse koko purkin, enkä lahjoita eteenpäin.
 • Toimisi hyvin myös pallojäätelönä. Pappagallolla taitaakin olla joillakin paikkakunnilla myös irtomyyntiä, ainakin kesäaikaan.
Arvosana: 6,5 (asteikolla 1 - 10)


2 kommenttia:

 1. Kai huomasit, että kyseessä on gelato? Joten koostumus ja rakenne aivan eri kuin normaalissa jäätelössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on tosiaan lakritsimaitojäätelö, sen voi jokainen itse päättää, miten paljon Pappagallon jäätelöillä on tekemistä aidon italialaisen jäätelön kanssa. Nykyään suomalaisissakin jäätelöissä on niin paljon jogurtti- ym.variaatioita, että mielestäni Pappagallojen koostumus ja rakenne eivät ole kovin poikkeavat.

   Yhtä kaikki, laku oli hyvää. :) Pistaasi ei.

   Poista