keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Aino Mokkainen Suklaahetki


Olen halunnut jo pitkään maistaa tätä Aino-irtojäätelöä, jonka nimi kuulostaa sangen herkulliselta. Sää ei ole kuitenkaan suosinut ulkona syötävää jäätelöä kovinkaan monena päivänä tänä kesänä, niin testaus on venynyt heinäkuun puolelle. Valitsen jäätelöpalloni kuppiin, niin että voin syödä sen rauhassa lusikalla. Jos valitsee vohvelin, niin silloinhan jäätelö sulaa ja valuu vohvelin reunaa pitkin ja tahraa vaatteet ja jäätelö on pakko syödä mahdollisimman nopeasti.

Sokerikakunmakuista kermajäätelöä ja kahvinmakuista suklaakermajäätelöä sekä kahvin- ja suklaanmakuista kastiketta.

Jäätelöä: 1 pallo.
Valmistusmaa: Suomi.
Hinta: 3,20 €. Tulee melkoinen litrahinta tälle jäätelölle!
Testitilanne: Olen ystäväni kanssa kaupungilla vapaapäivää viettämässä. Lyhyen harkinnan jälkeen päätämme että nyt on niin lämmin, että tarkenemme istua hetken torilla ja syödä jätskit. Jäätelönsyönnin jälkeen toteamme, että meitä palelee.

Tuomio: Ai että on hyvää!
  • Syödessäni en tiennyt että jäätelössä on mukana sokerikakunmakuista jäätelöä, katsoin tuoteselosteen vasta jälkeenpäin.
  • Arvelin että pallossa mukana oleva vaaleampi jäätelö on kahvijäätelöä ja tummempi suklaajäätelöä, mutta arvioni oli siis hieman pielessä. Herkullista kuitenkin, yhtä kaikki!
  • Jäätelössä maistuu selkeästi kahvi, ja nimenomaan hyvänmakuinen kahvi. Esimerkiksi kahvilta maistuvat jogurtithan ovat ihan hirveitä, mutta tämä on toista maata.
  • Kastiketta on mukavan runsaasti, niin että jäätelön koostumukseen tulee vaihtelua. Myös kastike maistuu herkulliselta.
  • Aino-jäätelöillä on ihania nimiä, jo pelkkä nimen näkeminen tai kuuleminen saa veden kielelle.
  • Miksi tätä ei myydä sellaisessa kivassa puolen litran pakkauksessa, niin kuin joitakin Aino-makuja myydään? Ostaisin tätä harva se viikko ja lusikoisin suoraan purkista. Irtojäätelön ostaminen on puolestaan kallista ja harvinaista hupia.
Arvosana: 9 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti