tiistai 22. heinäkuuta 2014

Ice Crime Mokka

Mikäs tällainen jäätelö on? Ei ole aikaisemmin osunut silmiin. Tässä ei näemmä ole sokeria, vaan jäätelö on makeutettu stevialla. Tai nykyään ei ilmeisesti saa sanoa "makeutettu stevialla", vaan täytyy sanoa "makeutettu stevia-kasvista valmistetulla makeutusaineella". Tai jotain. Joka tapauksessa vihreä pikkupurkki lähtee kaupasta mukaani. Jäätelöthän valitettavasti yleensä sisältävät reippaan määrän sokeria, joten on hienoa että tällainen vaihtoehto on tullut markkinoille. Onkohan Ice Crime -jäätelöä markkinoitu missään? Googlen avulla löydän peräti yhden nettisivun, jossa kerrotaan jäätelön olevan kotoisin Belgiasta. Suomeen jäätelö on tullut keväällä, ja myynnissä on kaksi makua: mokka ja suklaa.

Laktoositon mokkajäätelö makeutettu stevioliglykosideilla.

Jäätelöä: 1,2 dl.
Valmistusmaa: Belgia.
Hinta: 2,19 € Prisma.
Testitilanne: Kauppareissu riistäytyy käsistä jäätelöaltaalla. Ostoskoriin päätyy kaksi pikkupurkkia ja yksi puikkojäätelö. Valitsen ensimmäisenä testiin mielenkiintoisimman jäätelön ja avaan sen kotona Ilta-Sanomien äärellä.

Tuomio: Pahanmakuinen, kallis jäätelö.
  • Jäätelöllä on hauska nimi ja myös pakkaus on onnistunut. Kannessa on kultainen reuna. Pakkauksessa on puhekupla, jossa lukee "Wow, they killed the sugar". Teksti sopii hyvin Ice Crime -nimeen.
  • Tuoksuu hyvälle, kahville.
  • Jäätelön ulkonäkö ei kyllä ole häävi. Beigeä, halvannäköistä.
  • Purkissa on mukana pieni muovilusikka, joka on käyttökelpoisempi mitä jäätelöiden mukana tulevat ns. lusikat yleensä ovat. Muovilusikka ei tietysti ole kovinkaan ympäristöystävällinen.
  • Maistuu pahalle.
  • Tässä on aivan liian voimakas mokan/kahvin maku. Jäätelö ei maistu todellakaan hyvällä tavalla kahvilta, niinkuin Aino Mokkainen Suklaahetki maistui. Tässä on juuri sellainen tympeä maku, mitä kahvilta maistuvissa jogurteissa ja muissa vastaavissa tuhoon tuomituissa kahvituotteissa on.
  • Jäätelöstä jää paha jälkimaku suuhun, vaikka syön vain muutaman lusikallisen. Loppu menee roskiin.
  • Jäätelön kokoon (ja makuun) nähden yli kahden euron hinta on liian paljon.
Arvosana: 1,5 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti