maanantai 21. heinäkuuta 2014

Almondy Vadelma-salmiakki moussekakku

Joo, tämä ei ole jäätelöä, vaan pakastekakku. Mutta keväällä markkinoille tullut vadelma-salmiakkikakku pääsee silti blogiin mukaan, kun kerran maistan sitä.

Mantelipohjan päällä salmiakkikastiketta, vadelmamoussea ja salmiakkikuorrutetta sekä vadelmarakeita.

Paino: 400g.
Valmistusmaa: Ruotsi.
Hinta: Taisi olla 6,jotain € S-Market.
Testitilanne: Äidilläni on syntymäpäivä ja ostan kakun kahvipöytään. Päivänsankari ansaitsisi itse leivotun täytekakun, mutta en tykkää perinteisestä täytekakusta (ja olen myös liian laiska leipomaan sellaista), joten menen sieltä mistä aita on matalin ja kävelen kaupan pakastealtaalle. Veljenpoikani ovat mukana valitsemassa kakkua, arvomme hetken Toblerone-kakun ja tämän välillä, mutta uutuuskakku vie voiton.

Tuomio: Hyvänmakuinen, kivasti erilainen kakku.
  • Musta väri on hieman erikoinen kakun väri, mutta kuorrutteen pinnalla olevien vadelmarakeiden ansiosta kakku ei näytä synkältä, vaan sopivasti erilaiselta.
  • Kakussa on erittäin onnistunut rakenne. Ohuehkon pohjan päällä on ohut kerros salmiakkikastiketta, sitten paksumpi kerros vadelmamoussea ja päällä ohut salmiakkikuorrute.
  • Koska salmiakkia on ohuesti kahdessa eri kerroksessa, se ei maistu liian voimakkaasti eikä tee kakusta liian makeaa. 
  • Vadelmamousse on ihanan pehmeää, eikä yhtään liian makeaa. Nam! 
  • Ostin joskus ystäväni syntymäpäiväksi Almondyn Mansikka-valkosuklaakakkua, jossa oli ihan liian paksu kerros mansikkamoussea. Lisäksi mousse oli älyttömän makeaa. En yhtään ihmettele, että kyseinen kakku poistuu nyt markkinoilta, kun valikoimaan tulee näin paljon herkullisempi vaihtoehto.
  • Salmiakkia ei tavata kovin usein yhdistää täytekakkuun. Plussaa Almondylle siitä, että perinteisten suklaa- ja toffeekakkujen rinnalle on kehitetty tällainen makuvaihtoehto.
Arvosana: 9 (asteikolla 1-10)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti