torstai 24. heinäkuuta 2014

3 Kaverin Jäätelö Vadelma & Valkosuklaa

Tajusin tänään että 3 Kaverin Jäätelöä saa myös täällä Pohjanmaalla kahdesta kaupasta. Olen luullut että sitä myydään vain pääkaupunkiseudulla, mutta nyt olen viisaampi. Tässä on lista kaikista jälleenmyyntipaikoista. Yrityksen nettisivut ovat tänään huoltokatkolla ja avautuvat vasta huomenna. Näinkin pitkän huoltokatkon ajankohta on aika huono: kesän ehkä lämpimin päivä, jolloin jäätelötehtaan nettisivujen olisi kyllä hyvä olla toiminnassa. Kyseessä on kotimainen tehdas, jossa jäätelöt valmistetaan kotimaisista raaka-aineista. Tykkään! Saa nähdä tykkäänkö myös itse jäätelöstä. Valitsin testiin vadelma-valkosuklaan, se kuulosti tarjolla olleista vaihtoehdoista parhaalta.

Varsinaista tuotekuvausta en löytänyt, mutta veikkaisin että tässä on vaniljakermajäätelöä, vadelmakastiketta ja valkosuklaalastuja. Virallinen tieto tämä siis ei ole.

Jäätelöä: 5 dl.
Hinta: 5,99 € CM.
Valmistusmaa: Suomi. Jee.
Testitilanne: Lähden töiden jälkeen pyöräilemään jäätelöostoksille. Lämmintä on n. 30 astetta. Harkitsen kaupassa että syönkö jäätelön jossain luonnon helmassa kotimatkan varrella vai saisinko sen jotenkin kuljetettua kotiin asti ilman kylmälaukkua. Jos avaan jäätelön jo kotimatkalla, toinen puoli sulaa ihan pilalle, kun en jaksa kuitenkaan puolta litraa kerralla syödä. Ongelma ratkeaa, kun kaupan aulassa jaetaan ilmaiseksi paikallisia sanomalehtiä. Voin kääriä jäätelön sanomalehteen ja syödä sitä rauhassa kotona, lehteä lukien! Sen verran pysähdyn kotimatkalla, että otan jäätelöpurkista kuvan hautausmaan kivimuuria vasten. Ohikulkeva pyöräilijä luo minuun pitkän katseen.


Tuomio: Oikean jäätelön makuista, mutta makeaa.
  • Jäätelö kesti kuljetuksen helteessä todella hyvin, ainoastaan pinta on hieman sulanut.
  • Mmm, tuoksuu vadelmalle. Kaunis, punainen väri.
  • Oijoi, ihanan isoja valkosuklaan paloja! Palat ovat oikeastaan lastuja, ohuita mutta isokokoisia. 
  • Valkosuklaa maistuu todella makealta, liian makealta.
  • Kastike maistuu ihan oikealle vadelmalle, mutta sekin on makuuni liian makeaa.
  • Jäätelö on selkeästi omatekoista, ei maistu yhtään keinotekoiselta. Makeuteen olen kuitenkin pettynyt, odotin raikkaampaa makua. Jano tästä tulee.
  • Vaniljajäätelö on jäätelön paras osa, se maistuu kaikkein raikkaimmalta.
  •  Kiinnostukseni heräsi tehtaan muitakin makuja kohtaan, seuraavaksi taidan maistaa mustaherukka-appelsiinia. Harmi vain ettei näitä myydä pienemmisssä pakkauksissa.
Arvosana: 7 (asteikolla 1-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti